« Povratak na sadržaj Broj 3 | Godina 2009

Izlazak iz krize na Canonov način

Pragmatičan pristup za oporavak gospodarstva

Istraživanje koje je naručio Canon tvrtkama koje su na putu oporavka nakon krize preporučuje pragmatičan pristup vanjskim i unutarnjim promjenama s kojima se suočavaju. Takav će ih put pripremiti na budući rast.
Europske tvrtke djeluju u dinamičnom i zahtjevnom poslovnom okru ženju, koje se mijenja velikom brzinom. Vodeći ljudi, koji moraju donositi odluke, nakon globalne financijske krize odnedavno očekuju oporavak te traže načine za smanjenje troškova, povećanje učinkovitosti i kako da se pripreme za ponovni rast. Za ostvarivanje tih ciljeva Datamonitorovo istraživanje, koje je naručio Canon, tvrtkama predlaže pragmatičan pristup različitim vanjskim i unutrašnjim promjenama s kojima se suočavaju. Samo će tako ostvariti realne financijske rezultate danas te se istovremeno pripremiti za budući rast.
Nadzor troškova i ponovna analiza poslovanja potrebni su za uspješnu budućnost

Poslovni procesi se razvijaju pomoću tehnoloških inovacija.
Tvrtke bi trebale ponovno proanalizirati temeljne poslovne procese kako bi se na odgovarajući način prilagodile i uspijevale u budućim makro- i mikroekonomskim uvjetima. Svoje poslovanje moraju prilagoditi gospodarskim promjenama, a pritom ne smiju zanemariti ulogu tehnoloških inovacija u ostvarivanju postavljenih ciljeva. Kao rezultat toga, pojavljuju se novi operativni procesi i tehnologije koje mogu podržati promijenjene potrebe zaposlenika i korisnika.
Datamonitor naglašava da se za ostvarivanje poslovnog uspjeha sve više odlučitelja u tvrtkama usredotočuje na povećanje zadovoljstva korisnika, podizanje učinkovitosti, poboljšanje odnosa s dobavljačima, sniženje troškova i povećanje prihoda. To će morati ostvariti umjerenim ulaganjima u infrastrukturu i IT. To opet znači da tvrtke moraju, ako žele ostati konkurentne, nove IT-sustave integrirati u postojeću infrastrukturu i pripremiti prilagodljivost za nadogradnje.

Canon će novom platformom osnažiti poslovanje tvrtki.
Tvrtke bi se trebale odlučivati za cjelovito upravljanje i nadzor troškova, jednako tako i za automatizirane i prilagodljive informacijske sustave, koji se jednostavno integriraju u postojeće tehnološke platforme. Canonov cilj je pomoći korisnicima u poboljšanju poslovnih procesa i sniženju troškova bez cjelovite zamjene IT-sustava. Nova serija višefunkcionalnih pisača imageRUNNER ADVANCE namijenjena je rješavanju upravo te problematike. Ponudit će novu, cjelovitu platformu koja će omogućiti potpunu integraciju u proizvodne procese korisnika, pritom će minimalizirati troškove i povećati konkurentnost uz najvišu moguću upotrebljivost – zajamčena će biti raspoloživost i kakvoća ispisa.
 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: