« Povratak na sadržaj Broj 3 | Godina 2009

Visokokvalitetni Perfectini strojevi

Perfecta i KBA – dobitna kombinacija

Zahvaljujući globalnoj prisutnosti prodajnih predstavnika, Perfectini su strojevi zastupljeni na svih pet kontinenata. Neki su opsežniji projekti rezultat suradnje s proizvođačem tiskarskih strojeva KBA.
Prije više od stotinu godina, njemačka pokrajina Saska bila je svjetski centar gradnje grafičkih strojeva. Uz tu je tradiciju usko vezano ime Perfecta. Danas, stodvanaest godina nakon osnutka kompanije, to se ime prometnulo u sinonim za inovacije u tehnologiji rezaćih strojeva. Od prvog stroja izgrađenog u Bautzenu 1897. godine, preko prvog automatskog stroja za obrezivanje s tri noža sve do potpuno automatiziranog rezaćeg sustava, taj lanac inovacija nikad nije prekinut.
Današnji ultramoderni proizvodni pogoni Perfecta Schnei­de­masch­in­en­werk u Njemačkoj, pružaju jamstvo najviših industrijskih standarda u gradnji sofisticiranih rezaćih sustava.

Jedan od najvažnijih aspekata filozofije koji se odnosi na jednostavnost upravljanja temelji se, zahvaljujući godinama iskustva, na izvanrednim osnovnim mehaničkim konceptima iz kojih se mogu izdvojiti dvostruke stjenke stroja, površine rezaćeg stola bez utora, robustan pogonski mehanizam noža, kao i učinkovit uređaj za izmjenu noževa. Kontrole strojeva osjetljive na dodir, prvi put na svijetu korištene na strojevima za rezanje papira 1994. godine (s patentom koji je trajao do 2004. godine), dizajnirane su tako učinkovito i intuitivno da ne zahtijevaju gotovo nikakvo prijašnje iskustvo rada s njima. Unatoč tome, nude sve nužne i relevantne upravljačke funkcije uključujući i učinkovito pohranjivanje proizvodnih podataka. Na taj način, odgovarajući pripremni podaci (CIP ili JDF) se s upravljačkog sustava stroja mogu pohraniti izravno na prenosivu memoriju ili prenijeti bežično ili pomoću mrežnog kabela za automatsku izradu program rezanja pomoću našeg softvera Cuttronic. Svi se neophodni procesi, čak i oni vezani uz perifernu opremu, prikazuju i koordiniraju na 15-inčnom ekranu osjetljivom na dodir.
Ultramoderni proizvodni pogoni pružaju jamstvo najviših industrijskih standarda

Brzina i preciznost dodatno je zajamčena beskontaktnim prekidačima povezanim sa servo-pogonom.
Iz trenda koji se razvija proteklih nekoliko godina razvidno je da će specijalizirane strojeve sve više s tržišta istiskivati sistemska rješenja i potpuno automatizirani rezaći procesi.

 

Perfecta također nudi i komponente potrebna za ostvarenje tog cilja, kao i pojedinačne komade opreme za učinkovito uređenje radnih procesa tiskarske industrije. Primjerice, ručno baratanje papirom, ljepenkom i ostalim materijalom je sporo i skupo. Pomoću Perfectinih okretača kupa taj se posao može organizirati ergonomski i ekonomično. Ta je oprema dostupna u dvije inačice, jednostavnijoj s osnovnim funkcijama okretanja i naprednijoj koja uključuje gruškanje i prozračivanje araka.

Zahvaljujući globalnoj prisutnosti prodajnih predstavnika, Perfectini se strojevi koriste na svih pet kontinenata. Sa sjedištem u njemačkom Bautzenu, Perfecta proizvodi između 300 i 400 rezaćih strojeva visoke brzine s tri oštrice godišnje, od kojih se pedesetak izvozi u Sjedinjene Američke Države. Otprilike 25 posto ukupnih prihoda od prodaje ostvaruje se u Njemačkoj. Vezano uz to, u proteklih se nekoliko godina povećava broj isporučenih i instaliranih cjelovitih rezaćih sustava, osobito u području širokog formata. Neki su opsežniji projekti rezultat suradnje s proizvođačem tiskarskih strojeva KBA. Druga najveća tržišta Perfectinih strojeva su Indija, Istočna Europa, Francuska i zemlje Beneluksa.
 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: