« Povratak na sadržaj Broj 3 | Godina 2009

Canon imageRUNNER ADVANCE PRO

Nova serija Canon imageRUNNER ADVANCE PRO

Canon je predstavljanjem novih uređaja za tisak manjih naklada iz serije imageRUNNER ADVANCE C9000 PRO Series, utemeljenih na Canonovoj novoj tehnološkoj platformi imageRUNNER ADVANCE, zaokružio svoj sveobuhvatan portfelj rješenja za digitalni tisak namijenjenih profesionalnim korisnicima.
Dva su nova modela, imageRUNNER ADVANCE C9070 PRO i C9060 PRO, projektirana u potpunosti iznova kako bi ispunila potrebe pružatelja usluga profesionalnog tiska s manjim nakladama od onih s kojima rade korisnici serije imagePRESS. Takvi su korisnici, primjerice, fotokopiraonice i drugi pružatelji usluga ispisa uz plaćanje, korporacijski reprografski odjeli, male tiskare ili one koje su tek uvele digitalni tisak te etablirani pružatelji usluga digitalnog tiska koji žele imati pouzdaniji rezervni uređaj ili pak povećati fleksibilnost.

Visoka produktivnost i kvaliteta uz brojne mogućnosti obrade
Uređaji imageRUNNER ADVANCE C9070 PRO i C9060 PRO nude visoku produktivnost i kvalitetu slike (maksimalna razlučivost slike 1200 x 1200 tpi) uz brzinu ispisa u punoj boji od sedamdeset, odnosno šezdeset stranica u minuti. Novi uređaji podržavaju premazane i nepremazane papire gramature do 300 g/m2 te formate veće od SRA3, uključujući obostrani tisak. Kapacitet od 4250 araka optimizira produktivnost. Uređaje je moguće opremiti ugrađenim RIP-om ImagePASS-A1 produkcijske kvalitete ili pak samostalnim RIP-om ColorPASS-GX300 namijenjenim zahtjevnijim produkcijskim okruženjima. Oba su RIP-a plod suradnje Canona i EFI-ja, a osmišljeni su za nove mehanizme.
Imajući u vidu uvjete rada u profesionalnim produkcijskim okruženjima, novi modeli nude i brojne mogućnosti završne obrade, uključujući profesionalno probijanje rupa za uvez, klamanje (do sto listova), prošivanje kroz pregib (do dvadeset listova), obrezivanje na format knjižice te pet vrsta presavijanja za gramature od 52 do 105 g/m2 (presavijanje u obliku harmonike, presavijanje za pismo prema van, presavijanje za pismo prema unutra, presavijanje na pola i dvostruko paralelno presavijanje).

Konfiguriranje potrebama korisnika
Modularni dizajn omogućuje konfiguriranje svake instalacije uređaja prema korisnikovim specifičnim produkcijskim potrebama, a strojeve je moguće bez problema integrirati u postojeće tijekove rada u digitalnom tisku u kojima se koriste i drugi uređaji. Serija imageRUNNER ADVANCE PRO osmišljena je kako bi korisnicima ponudila maksimalnu iskorištenost i fleksibilnost, a u postupku projektiranja visok je prioritet imala zaštita okoliša te su, primjerice, korišteni bioplastični materijali dobiveni iz biljaka.
Uređaji imageRUNNER ADVANCE C9070 PRO i C9060 PRO nude visoku produktivnost i kvalitetu slike

Iz Canonovih razgovora s korisnicima jasno je da u nekim okruženjima tiskari žele postići visoku produktivnost i kvalitetu, ali uz manja ulaganja, manji rizik i brži povrat uloženih sredstava. Ti korisnici traže povećanu fleksibilnost da bi mogli dograditi svoje mogućnosti u skladu s promjenama profila klijenata i vrste narudžbi ili pak s rastom količine digitalnog tiska. Žele optimalnu iskorištenost radi maksimizacije profitabilnosti i ispunjavanja zahtjeva klijenata za iznimno brzim obavljanjem poslova. Novi modeli imageRUNNER ADVANCE PRO Canonu omogućuju da dopre i do takvih korisnika te im ponudi skalabilna, no izdržljiva rješenja koja se mogu razvijati zajedno s njihovim digitalnim tiskarskim poslovanjem.
Novi modeli iz serije imageRUNNER ADVANCE PRO prodavat će se putem Canonovih organizacija za izravnu prodaju u Europi te putem mreže akreditiranih distributera, koji mogu ponuditi kvalitetu savjetovanja, usluge i postprodajne podrške kakva se očekuje od Canonove robne marke.

Sveobuhvatna podrška profesionalnih tiskara
Canon je sada u mogućnosti profesionalnim tiskarima u Europi ponuditi nenadmašnu paletu aplikacija putem svog sveobuhvatnog portfelja mehanizama za digitalni tisak optimiziranih za produkcijska okruženja. Linija uređaja u boji obuhvaća visokospecijalizirane tiskarske strojeve za digitalni tisak u boji Canon imagePRESS C7000VP, C6000VP i C6000 te nove strojeve iz serije imageRUNNER ADVANCE PRO. Ako se tim modelima u boji pribroji linija crno-bijelih uređaja iR i imagePRESS, stroj C1+ te portfelj velikog formata imagePROGRAF, Canon se može pohvaliti potpunom – a sada i tehnološki najnaprednijom – ponudom strojne opreme za sve vrste profesionalnih korisnika.
“Tržište visokokvalitetnog tiska na zahtjev za manje količine materijala brzo se razvija. Neki pokazatelji govore da to tržište ima velike potencijale za održivi razvoj, a prema nekim će se predviđanjima prihodi u tom sektoru više nego udvostručiti do 2011”, komentirao je David Preskett, direktor odjela profesionalnog tiska za područje Europe u tvrtki Canon Europe. “Kada opisane izlazne mogućnosti pribrojimo programskoj opremi za upravljanje tijekom rada i aplikacije koju su razvili Canon i neovisni proizvođači, sigurni smo da je Canon u boljem položaju no ikad za suradnju s europskim pružateljima usluga tiska na iskorištavanju prilika koje nudi digitalni razvoj te poboljšavanju njihovih poslovnih performansi”.
 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: