« Povratak na sadržaj Broj 4 | Godina 2008

Preciznost boja uz ORIS Press Matcher / Color Precision with ORIS Press Matcher

U današnjem vrlo konkurentnom poslovnom okruženju i gospodarstvu, sve su tvrtke suočene s izazovima zadržavanja postojećih kupaca, privlačenjem novih poslova te bržem udovoljavanju potrebama kupaca uz smanjene operativne troškove.

Komercijalne tiskare, pružatelji usluga, marketinške i reklamne agencije te tvrtke koje se bave maloprodajom suočavaju se sa sličnim izazovima:

•          kako da na što isplativiji način precizno stvorimo i proizvedemo neki proizvod?

•          kako da privučemo i zadržimo klijente uz znanje da proizvodimo proizvod onako kako su ga specificirali te da im dajemo očekivani rezultat?

•          možemo li povećati svoje rezultate, a istovremeno smanjiti operativne troškove i troškove distribucije?

•          možemo li svojim podacima pokazati što je naša organizacija sposobna proizvesti?

•          na koji način da damo podršku zahtjevima klijenata, a istovremeno skratimo vrijeme potrebno za odrađivanje nekog radnog naloga i uz što manje radne snage i vještina?

Rješenja ORIS Color Management omogućuju korisnicima stvaranje probnih otisaka na temelju kojih se zaključuje posao, kao i datoteke visoke rezolucije za različite uvjete tiska. To se postiže stvaranjem vrlo preciznih tablica boja specifičnih za neki proizvod, kojima se radi konverzija između različitih prostora boja. ORIS Press Matcher automatski odvaja dolazeće podatke u isti prostor boja i osigurava konzistentnu preciznost i točnost boja čak i pri ponovljenim radnim nalozima.

ORIS Press Matcher pro i ORIS Press Matcher nude mogućnost povećanja operativne učinkovitosti, smanjenja troškova te proširenja poslovanja. Vrlo precizne mogućnosti uspoređivanja boja znače i da subjektivno podešavanje boja nije potrebno kod svakog radnog naloga jer se boje automatski usklađuju na brojnim uređajima. ORIS nudi precizno razlikovanje boja za svaki od standarda industrije ili profil nekog tiskarskog stroja, a također i mogućnost digitalnog tiska koja prije nije bila ostvariva.

ORIS Press Matcher Pro i ORIS Press Matcher rješenja nude upravljanje bojama na različitim uređajima, strojevima za ofsetni tisak, svim strojevima za digitalni tisak te pisačima, sustavima za ink jet probne otiske te strojevima za tisak velikih formata.

Upravljanje bojama na različitim strojevima i uređajima unutar jednog tiskarskog okruženja može biti teško i oduzimati puno vremena. To, naravno, dovodi do povećanja količine otpadnog papira i tonera, smanjenja kapaciteta, situacija u kojima se radni nalozi moraju ponavljati te mogućeg nezadovoljstva kupaca. ORIS Press Matcher nudi dva proizvoda koji se baziraju na nagrađivanoj CGS tehnologiji upravljanja bojama i naprednim algoritmima za 4D mapiranje opsega boja za automatsko upravljanje bojama. ORIS Press Matcher Pro je sjajno rješenje za komercijalne tiskare i pružatelje usluga tiska kojima je potrebna superiorna preciznost boja između ofseta i digitalnog tiska, digitalnog i/ili ink jeta i tiska velikih formata.

ORIS Press Matcher osigurava jednaku superiornost u preciznosti boja i idealan je za grafičku pripremu za korisnike strojeva za digitalni tisak i velikih formata, za pripremu u marketinškim i reklamnim agencijama te tvrtkama koje se bave dizajnom i maloprodajom. Oba Press Matcher proizvoda nude mogućnost upravljanja bojama na bilo kojem uređaju, na jednoj ili više lokacija bilo gdje u svijetu. Omogućuju korisnicima potpuno preuzimanje kontrole nad upravljanjem bojama i daju vrlo precizne rezultate u odnosu na standarde u industriji tiska kao što su GRACoL, SWOP i Fogrini standardi, kao i sposobnost tiska na većem broju profila tiskarskih strojeva.

I ORIS Press Matcher Pro i ORIS Press Matcher korisnicima s osnovnim vještinama nude mogućnost postizanja superiorne preciznosti boja na bilo kojem uređaju, a mogu se koristiti u paketu s rješenjem ORIS Certified Proof kojim se potvrđuje je li otisak unutar granica odstupanja ili izvan njih. To znači da korisnici imaju probni otisak u fizičkom obliku, a ne samo na zaslonu, kojeg se može podvrgnuti ispitivanju preciznosti, nakon čega se pristupa proizvodnji. Nakon toga se konačni otisak ponovno podvrgava certifikaciji preciznosti boja unutar istih granica odstupanja – a sve se to događa automatski, bez subjektivnog doživljaja i nagađanja!

Saša Veljković, MCA d.o.o., Slovenija

 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: