« Povratak na sadržaj Broj 4 | Godina 2008

MASTERFOLD 75/110/130

Razvoj Masterfolda ulazi u tradiciju Henryja Bobsta, koji je 1942. revolucionarno razvio proces savijanja i lijepljenja, dizajnirajući ljepilicu PCR 382. Taj je stroj postavio standard kreativnosti, kvalitete i točnosti koja se održala do danas i dovela Bobst do pozicije vodećeg proizvođača u dizajnu ljepilica.

Masterfold može raditi satima, pri najvećoj brzini i s minimalnim zastojima. Zahvaljujući tome, modularnom dizajnu i dugačkoj listi opcija, može se odraditi bilo koji radni nalog.

Šest je elemenata koji pridonose MASTERFOLD produktivnosti:

  1. Trenutno podešavanje bez dodatnog otpada – patentirani Bobst poravnavač smanjuje vrijeme podešavanja ulagača 75 posto, a 98 posto uređaja ostaje na ljepilici. Podešavanje preko daljinskog upravljača moguće je na bilo kojem dijelu stroja, dok motorizirana i Matic verzija to omogućavaju u samo nekoliko minuta.
  2. Brzina bez ograničenja – Masterfold patentirani poravnavač znači savršenu kontrolu prireza od svake vrste kartona. Glatko predsavijanje prvog i trećeg žlijeba i jednako završno savijanje omogućava proizvodnju bez zastoja.
  3. Non-stop proizvodnja – poravnavač i kontrolni panel C.U.B.E.3 koji je vezan s kvalitativnim uređajima, omogućava izbacivanje nesukladnih kutija bez zaustavljanja stroja. Vanjske jedinice EASYFEEDER GT ulagač i pakerica CARTONPACK GT povećavaju produktivnost.
  4. Prodaja konačnog proizvoda – od predsavijanja do konačnog savijanja, s regulatorom toka i najbržim izbacivanjem.
  5. Visoka raspoloživost – tisuće sati razvoja i istraživanja, kao i intenzivno testiranje osiguravaju, uz visokokvalitetne materijale, spremnost za visokoproduktivnu sredinu.
  6. Brzo otklanjanje kvarova- C.U.B.E.3 kontrolna ploča upozorava operatera na proizvodne ili strojne pogreške. Otklanjanje je moguće i modemskom vezom s higway view. Brzi pristup servisu i rezervnim dijelovima znači minimalan zastoj na MASTERFOLD ljepilici.

Ljepilica, osim savijanja i lijepljenja, može istovremeno raditi i neke druge in-line procese: Brailleovo pismo (Accubraille modul), lijepljenje prozora, ulaganje letaka i uputstava, umetanje traka za otvaranje, ručki, silikonskih lijepljenih papira ili RFID-a.

Tijekom sajma Drupa 2008 ove godine u Düsseldorfu, na Bobstovu je štandu bila izložena ljepilica Masterfold 75 s Accubraillom. MASTERFOLD je modularna ljepilica i uvijek se može dograditi dodatnim jedinicama, kada to zahtijeva tržište. Ako postoji potreba za dodatnim uređajima, Bobstovi inženjeri su u mogućnosti dodatno dizajnirati sve potrebne alate. Godišnje se napravi oko tisuću takvih dodataka, za svakog pojedinog kupca.

Proizvodnja bez ograničenja

Ne postoje nikakva ograničenja kod proizvodnje na MASTERFOLD–u. Posebno se izdvajaju dva dodatna modula koja su jedinstveni Bobstov proizvod:

  1. GYROBOX je modul dužine 3,5 m u kojem se prirez okreće za 360°, držan vakumskim transportom, izvrsno poravnat i uz najveću brzinu od 450 m/min. Prikladan je za proizvodnju svih vrsta kompleksnih kutija kao primjerice ambalaže za pakiranje šest boca i slično.
  2. Nick Breaker - razdvajanje mostića posebno je važno kod tiska zahtjevnije ambalaže. To je često izazov, jer su mostići potrebni kako bi se prirez držao kompaktno u ulagaču. Modul je opremljen elektronički sinkroniziranim rotacionim alatom i razdvaja mostiće in-line. Omogućava proizvodnju i pri najvećim brzinama.

Ivica Šebalj, Bobstgroup Central Europe s.r.o.

 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: