« Povratak na sadržaj Broj 4 | Godina 2008

Flint Group – povijest i činjenice / Flint Group – History and Facts

Flint Group je vodeći globalni proizvođač za tiskarsku i ambalažnu industriju. Osnovan je spajanjem TVRTKI Xsys Print Solutions i Flint Ink Corporation krajem 2005. godine.

Tvrtka Xsys rezultat je spajanja tvrtki ANI i BASF Printing Systems 2004. godine, a obje su dugogodišnji distributeri tiskarskoj industriji s lokacijama diljem svijeta. Flint Ink osnovan je 1920. godine u SAD-u i razvijao se postajući međunarodni renomirani distributer i proizvođač tiskarskih boja i aditiva. Akvizicijom Day Internationala 2007. godine, Flint Group je znatno ojačao svoju globalnu poziciju na području grafičke pripreme.

Flint Group sa sjedištem u Lux­em­bourgu djeluje kroz više od 170 tvornica i distribucijskih centara diljem svijeta te zapošljava gotovo 8 300 ljudi. Promet u 2007. godini iznosio je 2,3 milijarde €, čime je prvi ili drugi distributer regije u kojoj distribuira svoje proizvode.

Flint Group boje za tisak na arke – part­ner broj jedan u tiskarskoj i ambalažnoj industriji. Flint Group razvija, proizvodi i prodaje široki spektar konvencionalnih i UV boja na globalnoj razini, s četiri regionalne poslovne jedinice, pružajući servis na lokalnoj razini. Europsko sjedište za tiskarske boje i tisak na arke odjela za Europu nalazi se u Stuttgartu u Njemačkoj. Iz Stuttgarta se opslužuje tržište Europe, Bliskog istoka i Afrike.

Niti jedna druga kompanija ne nudi veći izbor rješenja za tisak na arke i ambalažnu industriju, što Flint Group čini najvećim europskim dobavljačem za sistemska rješenja i jedinim koji nudi cjelokupna rješenja za tiskarsku i ambalažnu industriju na jednom mjestu.

Njihovo iskustvo na europskom tržištu datira još od 1773., što Flint Group čini partnerom broj jedan u tiskarskoj i ambalažnoj industriji. Proizvodnjom boja za tisak na arke u najsuvremenijim tvornicama u Stuttgartu (Njemačka), Baranzate (Italija) i Vilanova (Španjolska) ujedinjuje se cijeli proizvodni lanac od sirovine do finalnog proizvoda pod jednim krovom. Dodatnim lokacijama u mnogim europskim zemljama osigurava se prisutnost diljem Europe. Pored država s proizvodnim pogonima, Flint Group osigurava stručnjake i distributere u svim ostalim državama. Kao primjer služi Hrvatska, gdje Flint Group uspješno surađuje s tvrtkom Grafik Zagreb d.o.o. više od pet godina.

Flint Group boje za tisak na arke – ponuda proizvoda. Svojim brandom K+E® Flint Group je jedan od vodećih proizvođača boja za tisak na arke te premaza u Europi, distribuirajući tiskarske boje, premaze, lakove, pufere i tiskarske aditive za brošure, knjige, tiskanice, etikete, ambalažu za prehrambene proizvode, kartone...

Pored široke ponude standardnih procesnih boja za sve uobičajne tiskarske procese, nude se i brojne specijalne procesne boje za posebne aplikacije i potrebe. Standardne procesne boje nude se u serijama poput Novastar®, Novavit®, Novaboard® i Novagloss®, a svaka za sebe nosi određene karakteristike. Ponuda specijalnih procesnih boja isto je tako raznovrsna bez obzira radi li se o visokorealističnim bojama NovaArt®, Novaplast® seriji za neupijajuće površine, Novalux® seriji boja za jumbo plakate ili Novasens® seriji niskomirisnih i rezistentnih boja za ambalažu prehrambenih proizvoda. Flint Group ima pravi proizvod za svaku aplikaciju i potrebu.

Mladen Morduš, Grafik Zagreb d.o.o., Zagreb

 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: