Časopis Ambalaža - broj 3, rujan 2014.

Sažeci

Intervju

Tihomir Premužak, direktor Vetropack Straže tvornice stakla d.d., Hum na Sutli

Želimo li ostati u igri, nužna su stalna ulaganja

Tihomir Premužak, direktor Vetropack Straže, uspješne hrvatske tvornice stakla iz Huma na Sutli, na toj je funkciji već više od dvije godine. Iako su najvažnija tržišta te tvornice već godinama zahvaćena recesijom, sačuvan je dobar poslovni rezultat. Tihomir Premužak nam otkriva što je sve bilo potrebno za nedavno dobivanje prestižnog certifikata koji jamči sigurnost prehrambenih proizvoda, pojašnjava prednosti stakla kao ambalažnog materijala, te otkriva zašto nije zadovoljan stopom recikliranj

Iz svjetske organizacije za ambalažu

Tihi prodavač s važnim funkcijama

Naglasak

Nakon desetljeća stagnacije, konačno rezultati!

Jednostavno, lako i dostupno svima!

Održiva plastična ambalaža

Info svijet

Info regija

Info Hrvatska

Ambalaža u Hrvatskoj

Sjećanje na proizvod, ali i na stil života

Tomislav Gorišek, tehnički direktor, Kliše-Kop, Sveta Nedelja

Još kvalitetniji, organiziraniji, dostupniji

Kontinuirani napredak i rast Kliše-Kopa, tvrtke iz Svete Nedelje kraj Zagreba, koja već trideset godina uspješno djeluje s ciljem izrade najkvalitetnijih klišeja, ogleda se i u unaprjeđenju organizacijske strukture otvaranjem novog radnog mjesta tehničkog direktora. Predstavljamo Tomislava Gorišeka, stručnjaka zaposlenog na toj funkciji, čiji se entuzijazam već ogleda u konkretnim poslovnim rezultatima.

Peteroslojni film vrhunskih performansi

Muraplast d.o.o. iz Kotoribe jedan od najvećih i najmodernije opremljenih proizvođača polietilenskih filmova u regiji, još je jednom potvrdio svoju orijentaciju stalnom rastu i razvoju. U pogon je nedavno puštena nova peteroslojna linija za ekstrudiranje PE-LD filmova.

Ambalaža u regiji

Haljine u posjetu Ljubljani

Ambalaža i okoliš

Stop predrasudama!

Ambalažni materijali

Nanotehnologija – budućnost ambalaže?

Prednosti i mogućnosti In Mould etiketa

Rastući trend dekoriranja ambalaže u zadnjih nekoliko godina je tehnika In Mould etiketa. Termin nije preveden na hrvatski jezik pa se u praksi susrećemo s nekoliko izvedenica: IML, In Mold labeling, In Mould Labeling, Injection In Mould Labeling itd. Svi ti termini referiraju se na najbrže rastuću tehnologiju dekoriranja ambalaže u zadnjih desetak godina.

Praćenje i procjena rizika u području materijala u kontaktu s hranom

Tisak na ambalaži

Primjena grafičkih standarda u ambalažnoj industriji

Naručitelji i proizvođači ambalaže vode vječitu borbu oko probnih otisaka i otisnutog proizvoda, intenziteta boja, ujednačenosti proizvoda s originalom, kolorita itd. Čak 90 % svih reklamacija u grafičkoj industriji odnosi se na otisnutu boju. Glavni razlog su očekivanja kupca i predvidivost rezultata na konačnom proizvodu.

Web Varnishing Module – in-line stroj za parcijalno lakiranje

Konačno i u farmaceutskoj industriji

Xeikon je još 2008. godine dokazao da je ulaganje u razvoj digitalnog stroja za tisak naljepnica bila mudra odluka.

Strojevi, uređaji oprema

Masterline linija za optimalnu produktivnost

Povijest je za Bobst počela još 1940. godine kada je predstavljena prva automatska štanca AP 900, koja je 1956. godine evoluirala u automatsku štancu 1575 (Autoplaten® SPO 1575) za valoviti karton. Godine 1970., gradeći tiskarsku tehnologiju na Bobst ekspertizi, svijetu valovitog kartona je predstavljen FLEXO 1575.

Slikovni rječnik

Hrvatska burza otpada

Sajmovi