Časopis Ambalaža - broj 1, ožujak 2014.

Sažeci

Intervju

Ambalaža je korisna sirovina i moramo o njoj brinuti kao dobar gospodar

Svjetska iskustva

Ambalažom spriječiti propadanje hrane

Naglasak

Središnji stručni skup za ambalažnu industriju regije

FEST.A CROPAK 2014 – Vidimo se!

Od 29. do 31. svibnja ove godine već tradicionalni festival ambalaže FEST.A CROPAK održat će se u hotelu Jezero Nacionalnog parka Plitvička jezera donoseći presjek trendova u ambalažnoj industriji.

Ambalaža za proizvode obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava

Nužan je profesionalan pristup ambalaži

Ambalaža je važan dio brendinga proizvoda i stoga može snažno utjecati na prodaju. Posebno je važna manjim proizvođačima koji imaju ograničen izbor kanala komunikacije pa im ambalaža predstavlja najvažniji, a ponekad i jedini način dopiranja do potrošača. Stoga je uvijek poželjno prepustiti je stručnjacima.

Cilj je ambalažom signalizirati da je riječ o najboljem omjeru kvalitete i cijene

Info svijet

Info regija

Info Hrvatska

Ambalaža u Hrvatskoj

Podravka temeljci – novost u okusu i ambalaži

Podravka temeljci, nova generacija proizvoda koji unose novu dimenziju okusa u pripremu jela, pakirani su u posudice oblika srca, a sam proizvod zadržava takav izgled, što ga čini vizualno vrlo posebnim, a jaka je poveznica s kompanijskim srcem.

Novi pogoni za još kvalitetniju proizvodnju

Temeljena na tradiciji obiteljskog poslovanja, ulaganjem vlastitih napora te partnerstvom s priznatim farmaceutskim, prehrambenim i kozmetičkim tvrtkama, gradila se Hajduk plastična ambalaža d.o.o. Razlog našeg posjeta tvrtki je novi proizvodno-skladišni pogon otvoren sredinom prošle godine u Novom Marofu, kojim obitelj Hajduk dokazuje da proizvodnja u Hrvatskoj može konkurirati Europi.

Anita Heraković, predstavnica Uprave za kvalitetu tvrtke Kliše-Kop iz Svete Nedelje

Ponosni vlasnici certifikata za upravljanje kvalitetom i zaštitu okoliša

Cilj njihova poslovanja je kupcima pružiti najkvalitetnije klišeje, odnosno odraditi grafičku pripremu u skladu sa zahtjevima i potrebama kupaca te klišeje prilagoditi na način da klijentu omoguće najkvalitetniji otisak

Već 10 godina CROPAK je dobar znak!

Iz ambalažne industrije regije

Otvorena treća po redu izložba “Zakopčaj me selotejpom”

Označavanje i kodiranje

Izazovi ambalaže za farmaceutsku industriju

Strojevi, uređaji, oprema

Više od 70 godina inovacija!

BOBST je dio svijeta proizvodnje ljepilica gotovo toliko dugo koliko proizvodi strojeve. Imati pravu opremu za posao od vitalnog je značaja za svaku industriju, ali je posebno važno u visokozahtjevnom okruženju kao što je to proizvodnja ambalaže.

Xeikon koncept stroja za tisak ambalaže

Sve širi spektar primjene

Danas su Xeikonovi strojevi prisutni svugdje u svijetu, kako u komercijalnom tisku, tako i na području tiska etiketa i ambalaže. Uz digitalne tiskarske strojeve, Xeikon proizvodi i CTP strojeve za konvencionalne ofsetne ploče (basysPrint) te za fleksoklišeje (ThermoFlexX).

Slikovni rječnik

Hrvatska burza otpada

Pregled sajmova i izložbi