Časopis Ambalaža - broj 3, rujan 2013.

Sažeci

Intervju

Ostanite optimistični!

Svjetska iskustva

Iskustvo iz Zapadne Afrike

Rješenje za bolju prodaju

Kartonska ambalaža za bolju komunikaciju brenda

Info svijet

Info regija

Info Hrvatska

Ambalaža u Hrvatskoj

Osvijestiti važnost ambalaže

Ambalaža za prehrambene proizvode može biti potencijalni uzročnik bolesti. Činjenica je to koja je premalo poznata. Zaklada Food Packaging Forum sa sjedištem u Švicarskoj objavljuje rezultate znanstvenih istraživanja o ambalaži za prehrambene proizvode i njezinu djelovanju na zdravlje te potiče dijalog između svih zainteresiranih za tu temu.

Ambalaža u regiji

Vječna haljina od limenki

Pokrećući projekt izložbe haljina od ambalažnih materijala želja organizatora bila je javnost educirati da ambalaža nakon uporabe ne mora nužno postati otpad. Izraditi haljinu od, primjerice, limenki, samo je jedna od mogućnosti.

Štiti što je dobro – već 50 godina u Srbiji

Ambalažni materijali

Plastična ambalaža – naravno!

Etikete doprinose vrijednosti proizvoda i brenda

Noviteti u označavanju hrane – nutritivna deklaracija kao obvezni Podatak

Dizajn

Kada dizajn ambalaže nadmaši očekivanja brenda

Ambalaža i okoliš

Rezultati ostvareni u gospodarenju ambalažnim otpadom u RH od 2006. do 2011.

Glazba i reciklaža ruku pod ruku

Ljetni mjeseci u Beogradu obiluju brojnim događanjima koja uključuju glazbene festivale, koncerte i druge manifestacije. Ekostar Pak, lider u unaprjeđenju sustava upravljanja ambalažnim otpadom u Srbiji, prepoznao je ona najvažnija na kojima je sudjelovao i putem kojih je promovirao jedan od osnovnih ciljeva svojega poslovanja, a to je reciklaža i zaštita okoliša.

Strojevi, uređaji, oprema,

Bobst EXPERCUT – revolucionarni razvoj

Novi EXPERTCUT 106 PER odlikuju brojne karakteristike koje unaprjeđuju poslovanje i čine ga idealnim strojem za srednje i velike tvrtke - proizvođače ambalaže.

Novi stroj iz Durstove radionice

Kako je Grafik.net d.o.o. od 1. srpnja ove godine postao generalni zastupnik tvrtke Durst, predstavljamo novitet Rho P10 160 UV ink jet industrijski printer širokog formata.

HP Scitex FB10000 industrijski pisač

Novi doprinos HP-a višoj kvaliteti i produktivnosti

HP je nedavno predstavio HP Scitex FB10000 industrijski pisač pogonjen HP Scitex High Dynamic Range (HDR) tehnologijom ispisa koja doprinosi povećanju produkcije velikih pružatelja tiskarskih usluga (PSP – Print Service Providers), te povećanju profitabilnosti prebacivanjem njihovih grafičkih proizvoda i proizvoda od valovitog kartona s analognog na digitalni način proizvodnje.

Slikovni rječnik

Hrvatska burza otpada

Pregled sajmova i izložbi