Časopis Ambalaža - broj 1, ožujak 2013.

Sažeci

Intervju

Ni jedna kultura na svijetu ne može bez ambalaže (T. Schneider)

Otvoreni smo za prijedloge stručne javnosti (M. Obrdalj)

Naglasak

FEST.A CROPAK 2013 vas poziva

Deseta obljetnica CROPAKA

Etiketa i staklena boca mineralne vode Vitinka ovogodišnji su studentski izazov

S REGPAK-a na WorldStar

Regpak i WorldStar su nam vjetar u leđa

Nakon uspjeha na prošlogodišnjem REGPAK natječaju za najbolju ambalažu na tržištu regije, kada je serija proizvoda Bakina tajna srpskog Foodlanda d.o.o. osvojila tu nagradu te je Jovana Petković, menadžerica razvoja i marketinga te tvrtke, u Splitu tijekom Svjetskih dana ambalaže preuzela nagradu iz ruku predsjednika Svjetske organizacije za ambalažu (WPO) Toma Schneidera, Bakina tajna osvojila je i WorldStar nagradu za najbolju ambalažu na svijetu u kategoriji hrane koju dodjeljuje WPO.

Info svijet

Info regija

Info Hrvatska

Iz ambalažne industrije regije

Haljine poslale edukativnu poruku

Moda je moj život!

Svjetska iskustva

Udahnuti nov život ambalaži

Ambalaža u Hrvatskoj

Optimizacija sustava zbrinjavanja – stalan i primaran cilj

U Hrvatskoj još uvijek velike količine staklene ambalaže završavaju na komunalnim i divljim deponijima.

Ambalaža i okoliš

Ambiciozno i u ovu godinu!

Jedan od osnovnih ciljeva osnivanja Ekostar Paka d.o.o. iz Srbije bilo je uspostavljanje i razvijanje učinkovitog sustava upravljanja ambalažnim otpadom, edukacija privrede i građana u najširem smislu u vezi potrebe razvrstavanja i reciklaže ambalažnog otpada, širenje sakupljačke mreže po Srbiji, ulaganje sredstava u sakupljačku mrežu kroz kupnju opreme, tehnike, edukaciju i provođenje projekata, povećanje količina sakupljenog ambalažnog otpada u Srbiji i, ono što je najznačajniji cilj, čistija

Logistika

Ambalaža koja povećava učinkovitost i smanjuje troškove

Retail Ready ambalaža kvalitetno udovoljava potrebama i zahtjevima marketinga, prodaje, logistike i trgovačkih lanaca, a pritom donosi uštede i trgovinama i dobavljačima.

Strojevi, uređaji, oprema

Hp Scitex FB7600 – idealan za rast poslovanja

Brojni zadovoljni korisnici HP-ova tiskarskog stroja HP Scitex FB7600 Industrial Press, od kojih su neki u njega investirali čak i kad je gospodarska kriza bila na vrhuncu, svjedoče o prednostima koje im je donio - višu kvalitetu, brži odgovor na zahtjeve tržišta, proširenje poslovanja i posljedično, povećanje profita.

Xeikon rješenja za tisak etiketa i ambalaže

U razvoj digitalnih strojeva Xeikon je u posljednje vrijeme uložio značajna sredstava. Kvaliteta tiska na razini je ofsetnog, a automatski se kontrolira pomoću in-line denzitometra. Ogromna prednost Xeikona je format B2 koji strojevi konkurencije nemaju.

X-rite i Pantone rješenja

U stalnim nastojanjima da ponudom cjelovitog grafičkog rješenja pomogne sadašnjim i budućim klijentima pri svakodnevnom radu, zagrebačka tvrtka Grafik.net d.o.o. napravila je još jedan korak u obogaćivanju ponude, postavši generalni zastupnik proizvoda tvrtke X-Rite koja je svjetski lider u znanosti i tehnologiji boja, kao i poznati brend za mjerne uređaje u grafičkoj industriji.

Hrvatska burza otpada

Slikovni rječnik

Pregled sajmova i izložbi

Naslovnice

Zemlja je poput djeteta