Časopis Ambalaža - broj 2, srpanj 2012.

Sažeci

Svjetski dani ambalaže 2012

Postavljeni novi standardi

Nedavno završeni Svjetski dani ambalaže 2012 u Splitu, doveli su “cijeli ambalažni svijet” na naš plavi Jadran. Gotovo 250 sudionika iz 37 zemalja je tijekom šest dana u formalnim i neformalnim druženjima, upoznalo trendove i perspektive razvoja ambalažne industrije na globalnoj razini, razmijenilo poslovna iskustva i ostvarilo nove kontakte uz iskrene iskaze zadovoljstva viđenim i doživljeni u svakom smislu.

U Splitu održan prvi godišnji sastanak WPO-a

Cilj je što bolja provedba u praksi

Globalna slika ambalažne industrije

CROPAK i REGPAK laureati

I Žujina ambalaža je zakon!

U Splitu dodijeljene nagrade WorldStar

Info svijet

Info regija

Info Hrvatska

Ambalaža u Hrvatskoj

Odabran najbolji redizajn Kvikija!

Nakon ocjenjivanja prve selekcije studentskih rješenja 10. travnja u prostorijama Instituta za ambalažu i tiskarstvo – IAT te odabranih šest najboljih studentskih rješenja, u Podravki d.d. u Koprivnici je 7. svibnja proglašen i najbolji ovogodišnji rad Studentske kreativne radionice CROPAK 2012.

Najbolja haljina je.....Bajadera!

Ranko Njegovan, direktor i vlasnik tvrtke Aster, Split

Orijentirani smo prema znanju!

Splitska tvrtka Aster nedavno je investirala u softver Kodak Prinergy Connect s InSite sustavom koji pridonosi potpunom uređenju proizvodnog tijeka. Međutim, tu aktivnosti ne prestaju. U planu je proširenje djelatnosti na kreativni dio, što će u sinergiji s bogatim produkcijskim iskustvom tržištu ponuditi novu kvalitetu i višu razinu radnog komuniciranja.

Fant Hrskavci

Uspomena iz unutrašnjosti peći (kuma peći, projektni tim, kupci i dobavljači). Nakon toga peć se zazida i u nju se ne može ući do sljedećeg remonta, za oko 10 godina.

Staro postaje novo – dobro postaje još bolje

Nedavno je u Vetropack Straži proveden remont peći za proizvodnju bijelog stakla, što je rezultiralo nizom tehničkih poboljšanja. U okviru remonta izvršeno je i više infrastukturnih zahvata, s ciljem udovoljavanja zahtjevima kupaca te zahtjevima novih standarda kvalitete.

Označavanje ambalaže

Infraredesign® – jedinstvena inovacija u dizajnu i tisku

Ambalažni materijali

Razgradivi plastični materijali – je li d2w najbolje rješenje

Strojevi, uređaji, oprema

Kodakova rješenja za ambalažu

Kodak u proizvodnji ambalaže

Mnogim je generacijama Kodak bio pojam i sinonim za fotofilm i fotoaparate. Danas je on prepoznatljiv po termalnim osvjetljivačima ofsetnih ploča (CtP uređajima) i pločama za ofsetni tisak, ali jeste li znali da Kodak svojim rješenjima sudjeluje u 50% proizvedene ambalaže u svijetu?

Folding Carton Suite Xeikon 3500

Novosti iz Xeikona

Protekla Drupa 2012 nesumnjivo je pokazala da je digitalna tehnologija u grafičkoj industriji neophodno potrebna gotovo svakoj tiskari. Ako je prije četiri godine digitalni tisak zabilježio značajan razvoj na području komercijalnog tiska, danas se pokazalo da je postao nužna tehnologija i na području ambalaže, odnosno etiketa.

Xerox automatizirano rješenje

Xerox iGen4 zajedno sa Stora EnsoTM modulima predstavlja automatizirano rješenje za digitalnu proizvodnju kartonske ambalaže. Za digitalni tisak u boji koristi se Xerox iGen4, stroj za nanos UV ili vodenog laka proizvela je tvrtka EPIC, a štancu je razvila Kama prema Stora Enso zahtjevima.

Hrvatska burza otpada

Slikovni rječnik

Pregled sajmova i izložbi

Naslovnice

Ivanjsko poslijepodne