Časopis Ambalaža - broj 4, prosinac 2011.

Sažeci

Intervju

Dragutin Špiljak, generalni direktor i predsjednik Uprave Vetropack Straže tvornice stakla d.d., Hum na Sutli

Tvornicu ostavljam u dobrim rukama

Vetropack Straža izrasla je od male regionalne tvornice stakla u modernu tvornicu koja danas proizvodi staklenu ambalažu vrhunske kvalitete. Najvažniji dio njenog uspješnog razvoja oduvijek su činili ljudi koji u njoj rade jer njima Straža nije samo mjesto u kojem zarađuju za svoju egzistenciju. Ona je za njih mnogo, mnogo više.

Svjetska iskustva

I pobjednik je...

Ambalaža u Hrvatskoj

Globalna škola ambalaže

Ivana Ožeg, izvršna direktorica u Rotoplastu d.o.o., Kerestinec

Predanim radom do regionalnog lidera

Rotoplast je obiteljska tvrtka osnovana 1971. godine u Samoboru, a ove godine obilježava 40 godina postojanja i poslovanja. U tih je 40 godina Rotoplast izrastao u važnog igrača u industriji ambalaže i respektabilnu tvrtku koja bilježi stalni rast izvoza. Tim smo povodom razgovarali s Ivanom Ožeg, izvršnom direktoricom.

Svjetski dani ambalaže

Drena Milijević, direktorica tvrtke Tectus d.o.o., Zagreb

Svjetska ambalažna elita u Hrvatskoj

Početkom lipnja 2012. godine u Hrvatskoj će se održati središnji godišnji događaj za ambalažnu industriju na globalnoj razini – Svjetski dani ambalaže 2012 u organizaciji Instituta za ambalažu i tiskarstvo - IAT, tvrtke Tectus d.o.o. iz Zagreba i časopisa Ambalaža/REGprint.

Info svijet

Info regija

Info Hrvatska

Dizajn

Vino iz limenke - prolazan trend?

Ambalaža i okoliš

10 načina kako učiniti ambalažu zelenijom

Strojevi, uređaji, oprema

Kontrolom kvalitete do savršene ambalaže

BOBST, vodeći svjetski proizvođač visokokvalitetnih strojeva, uređaja i opreme za proizvodnju ambalaže početkom studenog je u svojem središtu u Švicarskoj premijerno predstavio ACCUCHECK, prvi uređaj na svijetu za kontrolu kvalitete savijanja i lijepljenja s nultom stopom tolerancije.

Točan i pouzdan

Expertcut 1.6 SPO karakterizira preciznost i konzistencija u segmentu srednje velikih naklada radi uvođenja sustava Power Register za precizno pozicioniranje svakog arka prije umetanja. Rezultat toga je savršeno poklapanje otiska i reza. Pri brzini od čak šest tisuća araka na sat Expertcut proizvodi velike količine savršeno točno štancanih i biganih araka

Tisak na ambalaži

Više od digitalnog tiskarskog stroja

Tvrtka Grafik.net iz Zagreba na stručnom je skupu “d PRINT - trendovi u digitalnom tisku”, u organizaciji Instituta za ambalažu i tiskarstvo, kojeg je bila i ponosni zlatni sponzor, predstavila svoju kompletnu ponudu za digitalni tisak, ali i priredila regionalnu premijeru Epsonovog SurePress L-4033A digitalnog tiskarskog stroja za etikete

Najbolje od oba svijeta

Xeikon je u rujnu ove godine na sajmu Labelexpo Europe 2011 premijerno predstavio svoje najnovije rješenje za industrijske termotransferne aplikacije. Uz kvalitetu slike od 1200 dpi i isporuku just-in-time, novo rješenje predstavlja savršenu alternativu izravnom tisku i tehnologiji ukrašavanja ambalaže umetanjem etiketa u kalup – dvjema tehnologijama koje se tradicionalno koriste za ukrašavanje plastične ambalaže industrijskih dobara.

Digitalne tehnologije prilagođene zahtjevima kupca

Labelexpo Europe najvažniji je svjetski sajam noviteta s područja proizvodnje, tiska i dorade etiketa, naljepnica i srodnih proizvoda. To je jednostavno must see događaj za stručnu publiku iz te industrije.

Hrvatska burza otpada

Slikovni rječnik

Savjetovanja, sajmovi, izložbe

Ima jedan svijet...

Pregled sajmova i izložbi iz ambalažne industrije

Naslovnice

Sitotisak kao iz bajke