Časopis Ambalaža - broj 2, lipanj 2011.

Sažeci

Intervju

Sinergija temeljena na različitosti

Svjetska iskustva

Inovacijama upravljaju ekonomska kriza i briga za zdravlje

Budućnost ambalaže – proširena stvarnost

Nagrade Worldstar 2010

Ambalaža u Hrvatskoj

Lino Mix&Play žitarice za dnevni miks zabave

Osim što nas svaki dan uveseljava finim i ukusnim proizvodima iz široke palete dječje hrane, žitarica za djecu i kremnih namaza, Lino nas je ove godine iznenadio i novim Mix&Play žitaricama u novoj ambalaži.

FEST.A CROPAK 2011

Sudionici ocijenili – najbolji do sada

U Zagrebu je 5. i 6. svibnja 2011. održan osmi festival ambalaže FEST.A CROPAK, u organizaciji Instituta za ambalažu i tiskarstvo, tvrtke Tectus d.o.o. iz Zagreba i stručnog časopisa Ambalaža/REGprint.

CROPAK 2011 – nagrađeni

Novu godinu ćemo nazdravljati s izvrsnim pjenušcem u najboljoj ambalaži u hrvatskoj

Potvrđena svijetla budućnost REGPAKA

Nagrada REGPAK, koja je prošle godine prvi put dodijeljena, otvorila je tvrtkama u regiji put ka WorldStaru, nagradi za najbolju ambalažu na svjetskoj razini. Svi sudionici “premijernog” REGPAK-a su se složili – to je nagrada koja ima svijetlu budućnost, a ovogodišnje izdanje je to i potvrdilo.

Biljni pripravci u kreativnim rukama studenata

Nakon dva mjeseca Studentske kreativne radionice CROPAK 2011 u Zagrebu je 6. svibnja nagrađeno najbolje rješenje ovogodišnjeg zadatka – grafičkog redizajna linije proizvoda tvrtke Suban d.o.o. iz Strmca. Ovogodišnji pobjednik je Andrea Brajnović, student Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci

Čarolija stakla uživo

U sklopu festivala ambalaže FEST.A CROPAK 2011 organiziran je posjet ovogodišnjem partneru, tvornici stakla Vetropack Straža d.d. iz Huma na Sutli. Po dolasku u ovo pitoreskno zagorsko mjesto, na granici s Republikom Slovenijom, sudionike je u tvornici dočekao direktor tvornice, gospodin Dragutin Špiljak, sa stručnim timom.

FEST. A CROPAK u riječi i slici

Kopčaj me selotejpom

U sklopu svečanosti dodjele nagrada najboljoj ambalaži na hrvatskom tržištu CROPAK i tržištu regije REGPAK, 6. svibnja u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskoga u Zagrebu, održana je i revija haljina od ambalažnih materijala pod nazivom “Kopčaj me selotejpom”, u kreaciji poznatih hrvatskih dizajnera.

Info svijet

Info regija

Info Hrvatska

Ambalažni materijali

Aktivna i inteligentna ambalaža

Endokrini disruptori u ambalažnim materijalima

Strojevi, uređaji, oprema

Krešo Culjak i Drago Marković, direktor tvrtke Markes iz Banja Luke ispred Kodak Flexcel NX

Grafik.netova regionalna premijera CtP sustava Kodak Flexcel NX

Nakon mnogih uspješnih Kodakovih instalacija po zapadnoj Europi i regionalno tržište prepoznalo je vrijednosti koje nudi CtP sustav Kodak Flexcel NX - napredni pristup izradi fotopolimernih klišeja.

Tisak na ambalaži

Slika lijevo pri dnevnom svjetlu; slika desno u IR spektru – ambalaža otisnuta u Rotoplastu

Primjena Infraredesigna® na fleksibilnoj plastičnoj ambalaži

Sve zahtjevnije tržište koje činimo svi mi potrošači stalno nameće nove potrebe, zahtjeve, očekivanja, a proizvođačima različitih proizvoda nameće stalne izazove:
Kako biti drugačiji? Kako se istaknuti u masi sličnih proizvoda? Kako pružiti “ono nešto” što predstavlja dodanu vrijednost proizvodu što će potrošači znati prepoznati, selektirati i valorizirati?

Hrvatska burza otpada

Slikovni rječnik

Savjetovanja, sajmovi, izložbe

Jedan od najuspješnijih interpacka ikad

Sa sajamske pozornice

Pregled sajmova i izložbi iz ambalažne industrije