Časopis Ambalaža - broj 2, lipanj 2014.

Sažeci

FESTA CROPAK 2014

Održana FEST.A CROPAK 2014

CROPAK 2014 u rukama najboljih

Jadranki Ivanković, članici Uprave Podravke d.d., nagradu CROPAK GODINE uručio je predsjednik Svjetske organizacije za ambalažu Thomas L. Schneider

CROPAK GODINE - nagrada za kreativni iskorak i vrhunsku izvedbu

Krem juhe bogatog sadržaja Podravke d.d. ove su godine, prema ocjeni stručnog ocjenjivačkog suda CROPAK, serija proizvoda s najboljom ambalažom na hrvatskom tržištu. Na dizajnu i razvoju ambalaže zajednički su radili Podravkini stručnjaci, agencija McCann i proizvođač folije Aluflexpack Novi.

Pregled dobitnika CROPAK-a

REGPAK 2014

Miloš Marković, direktor Mineralne vode d.o.o., Srbija

Vjerujemo i u svjetski uspjeh!

Gotovo istovremeno s pojavljivanjem na srpskom tržištu, Deep voda, novi brend tvrtke Mineralna voda d.o.o., osvojila je i nagradu REGPAK 2014. U tvrtki ističu da bolji početak za osvajanje domaćeg, ali i svjetskog tržišta nisu mogli ni zamisliti.

Ambalaža u regiji

Najljepša je Quickie kroasan haljina

Totalno drukčiji od drugih

Info svijet

Info regija

Info Hrvatska

Svjetska organizacija za ambalažu

Edukacija i dalje dominantna tema

Svjetska iskustva

Ambalažom do bolje kvalitete života i održivog društva

Ambalaža u Hrvatskoj

Staklena ambalaža potrošačima ulijeva najviše povjerenja

Istraživanja pokazuju da je jedna od najvećih bojazni potrošača vezana uz migracije, odnosno prelazak kemijskih spojeva iz ambalaže u koju je proizvod upakiran u sam proizvod. Iako se rizik zagađivanja hrane takvim sastojcima smatra niskim, problem je to koji se ne smije zanemariti. Staklena ambalaža pritom se pojavljuje kao odlično rješenje.

Dizajn

Ambalaža za P-E-T!

Ambalažni materijali

Novine vezane uz materijale i predmete koji dolaze u neposredan dodir s hranom

Strojevi, uređaji, oprema

Konica Minolta Sensing precizni mjerni instrumenti za kontrolu obojenja prehrambenih proizvoda i ambalaže

Napredna i pouzdana tehnologija kontrole kvalitete

Mjerni instrumenti Konica Minolta Sensing svojom kvalitetom i preciznošću doprinose unaprjeđenju sustava kontrole kvalitete koja je neophodna za sve industrije.

Uštedama prebroditi krizu

Sistrade, kao tvrtka koja se bavi informacijskim tehnologijama, neprestano razvija inovacije i rješenja, uvijek ažurirana novim značajkama i unaprjeđenjima, a sve u skladu s potrebama tržišta. Ponudom različitih tipova alata, Sistrade® donosi uštede učinkovitim rukovođenjem u realnom vremenu proizvodnje.

Novacut 106 automatska štanca

Kada kupac naruči bilo koji proizvod u bilo koje vrijeme, imati opremu na kojoj se može odraditi posao od presudne je važnosti. Često dodavanjem funkcija štanci dolazi do smanjenja produktivnosti. Novacut 106 štanca pruža svjetski vodeću tehnologiju koja omogućava oboje bez ikakva kompromisa.

Digitalna proizvodnja vama na usluzi

Xeikon Café on Packaging Innovations događanje je koje je nedavno organizirala tvrtka Xeikon International u samom srcu tvornice, u belgijskom Lieru. Cilj je bio pokazati kako digitalna proizvodnja doprinosi ostvarivanju profitabilnosti i dodane vrijednosti za potrošače širom svijeta.

Ambalaža i okoliš

Važnost razgradive plastike

Razgradiva plastika alat je za rješavanje problema plastičnog otpada odbačenog u okoliš. Takav otpad može ležati ili plutati negdje desetljećima, ugrožavajući biljni i životinjski svijet te blokirajući vodotoke.

Jesu li plastične vrećice najveća pokora čovječanstva?

Proaktivnim pristupom do odličnih rezultata

Transparentan rad za učinkovit sustav

Savjetovanje, sajmovi, izložbe

Optimistična atmosfera i zadovoljni sudionici

Hrvatska burza otpada

Slikovni rječnik

Pregled sajmova i izložbi