Časopis Ambalaža - broj 2, lipanj 2017.

Uvodnik

Put k Worldstaru je otvoren

Sadržaj

Sažeci

Intervju

B. Jablonowski: Ambalaža ide u smjeru digitalizacije, industrije 4.0. I održivosti

Vodeći međunarodni sajam za ambalažnu industriju i srodne industrije, interpack, ove je godine svoja vrata već tradicionalno otvorio u svibnju, točnije od 4. do 10. Prema riječima Bernda Jablonowskog, ovogodišnje izdanje sajma po mnogo čemu je bilo rekordno. Izlagalo je ukupno oko 2865 tvrtki iz cijelog svijeta, a izlagači su bili posebno zadovoljni strukturom posjetitelja i njihovom spremnošću za sklapanjem poslova.

FEST.A CROPAK 2017

Ambalaža postaje najveći marketinški alat

Optimizirana ambalaža, uz to što pridonosi smanjenju gubitaka hrane, nerijetko je i prihvatljivija za okoliš, stoga se na korištenje prikladnih ambalažnih materijala gleda kao na ključni tehnološki element u smanjivanju gubitaka i kvarenja hrane, rečeno je na Međunarodnom stručnom skupu „Ambalaža – proizvod – potrošač – održivost“ održanom 25. svibnja u hotelu Sheraton Zagreb u sklopu festivala ambalaže FEST.A CROPAK.

Prije se bacala samo ambalaža, danas se baca sve

Dizajn ne smije biti sporedna stvar

CROPAK 2017 – zasluženo u rukama najboljih

Na ovogodišnji, četrnaesti po redu natječaj CROPAK za najbolju ambalažu na hrvatskom tržištu, u osam kategorija prijavljeno je 25 proizvoda i 24 serije, s više od 120 nominiranih proizvoda. Nije teško zaključiti da je stručni ocjenjivački sud ove godine imao nimalo lak zadatak.

Jačina i prepoznatljivost brenda naša su snaga

Pregled dobitnika nagrade CROPAK 2017

REGPAK 2017 – najbolje od regije

Na osmi natječaj REGPAK prispjelo je 13 nominacija iz pet zemalja regije. Sukladno kriterijima, dodijeljene su dvije nagrade – za najbolju ambalažu proizvoda i za najbolju ambalažu serije proizvoda, koje su pripale Studiju Sonda d.o.o. iz Hrvatske i tvrtki Aki d.o.o. iz Slovenije.

Iz Svjetske organizacije za ambalažu

Još jedan Worldstar za dobitnika CROPAK-a

Info svijet

Info regija

Info Hrvatska

Svjetska iskustva

Virtualna pretpremijera se isplati

Puno mogućnosti, prilika i izazova

Mali znak prepun izazova

Kad ambalaža i potrošač komuniciraju

Ambalaža u Hrvatskoj

Pregledan, suvremen i jednostavan za upotrebu

Tvornica stakla Vetropack Straža promijenila je i osvježila dizajn svog mrežnog kataloga. Detaljne informacije o cjelokupnom asortimanu sada su dostupne na pregledniji način. Pretraga je moguća ciljano prema grupama artikala, oblicima, bojama, grlima i načinima zatvaranja te volumenu.

Trendovi u ambalaži

Učinite i vi svoju ambalažu pametnijom

Tisak na ambalaži

Ovaj put je osobno

Ambalaža i marketing

Zahtjevi potrošača zapovijed za ambalažu

Savjetovanja, sajmovi, izložbe

Na sajam po nove ideje

Ovogodišnje izdanje sajma Eurasia Packaging predstavit će najnovija dostignuća vezana uz proizvode od ambalaže, strojeve za proizvodnju i tisak ambalaže te opremu za proizvodnju i preradu hrane. Na sajmu će od 25. do 28. listopada svoja rješenja pokazati 1150 izlagača iz 40 zemalja.

Slikovni rječnik

Popis sajmova