« Povratak na sadržaj Broj 1 | Godina 2017

Muraplast bogatiji za dvije nove proizvodne linije

Nakon što je prošle godine instalirao dvije linije, Muraplast d.o.o. i ovu je godinu započeo proširenjem proizvodnih kapaciteta. Instalirana je, jedinstvena u regiji, desetobojna linija za fleksotisak te linija za proizvodnju papirnatih vrećica s ravnom ručkom.
Uspješna međimurska tvrtka i jedna od vodećih i najmodernije opremljenih kad je riječ o proizvodnji polietilenskih filmova, Muraplast d.o.o. iz Kotoribe, nakon što je krajem prošle godine instalirao liniju za proizvodnju višekratnih plastičnih vrećica s fleksibilnom ručkom te liniju za ekstrudiranje višeslojnog polietilenskog filma, početkom ove godine instalirane su još dvije nove linije.

Riječ je o liniji za fleksotisak u 10 boja s velikim raportom. Linija ima mogućnost tiska brzine do 600 m/min i u ovom trenutku to je jedinstveni stroju u široj regiji i jedna od najvećih i najopremljenijih linija za fleksotisak. Uz to što povećava sam kapacitet tiska, linija omogućuje i povećanje kvalitete tiska te obostrani tisak u dva prolaza.

Linija ima posebne mogućnosti kao što su praćenje dužine tiska, specijalno namatanje za skliske filmove te posjeduje 100 % inspekciju otiska. Maksimalna radna širina linije je 1300 mm, a dužina tiska do 1250 mm. Namjena linije je tisak termoskupljajućih filmova i fleksibilne ambalaže.

Uz ovu, Muraplast je instalirao i novu liniju za proizvodnju papirnatih vrećica s ravnom ručkom njemačkog proizvođača Garant koja slovi kao najbolja linija za proizvodnju papirnatih vrećica. Linija je u potpunosti automatizirana, a sama produktivnost doseže brzinu izrade do 150 vrećica u minuti. Linija je predviđena isključivo za zapadnoeuropsko tržište, a kapaciteti su popunjeni pola godine unaprijed.
Obje linije dio su plana zaokruživanja proizvodnog asortimana poduzeća. Sljedeća planirana investicija je još jedna linija za proizvodnju papirnatih vrećica nakon čega slijedi izgradnja nove proizvodne hale.

Izvor: Muraplast d.o.o., Kotoriba
 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: