« Povratak na sadržaj Broj 4 | Godina 2017

Stiven Toš, direktor, Bomark Pak d.o.o., Varaždin

S. Toš: Ljubav prema poslu se uvijek isplati

Direktor varaždinskog Bomark Paka Stiven Toš najbolji je ovogodišnji mladi menadžer po izboru udruženja CROMA. Tvrtka je najveći hrvatski proizvođač stretch folija, a djeluje u sklopu Bomark grupe, koja je najveći domaći distributer ambalažnih materijala i opreme za pakiranje.
Najbolji mladi menadžer Hrvatske Stiven Toš završio je smjer ekonomije i menadžmenta na Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta te poslijediplomski studij Financijske institucije i tržišta na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. U Bomark grupi je svoju karijeru započeo u odjelu financija i kontrolinga, a danas je direktor Bomark Paka i član tima za provedbu EU projekata unutar Bomark grupe. U posljednje tri godine, ova uspješna tvrtka u svoju proizvodnju investirala je oko 150 milijuna kuna.

Udruženje CROMA Vas je proglasilo najboljim mladim menadžerom 2017. godine u Hrvatskoj. Kakav je osjećaj dobiti ovakvo priznanje te koje karakteristike biste istaknuli kao nužne za suvremenog menadžera u današnje vrijeme?
Ova prestižna titula rezultat je puno uloženog truda i vremena, no to svakako ne bi bilo moguće da nemam jako veliku podršku svojih kolega i obitelji. Odlike uspješnog, suvremenog menadžera su prvenstveno upornost, ljubav prema poslu, strpljenje i, ono najvažnije, sreća.

Koje biste uspjehe istaknuli otkad ste počeli raditi u Bomark Paku?
Posebno sam ponosan što uspješno provodimo 3 projekta sufinancirana iz fondova Europske unije, a to su: ulaganje u izgradnju i opremanje tvornice papirnih cijevi u vrijednosti oko 30 milijuna kuna, proširenje proizvodnih kapaciteta izgradnjom hale i nabavkom nove tehnologije u vrijednosti oko 45 milijuna kuna te ulaganje u materijalnu i nematerijalnu imovinu povezanu s proširenjem kapaciteta postojeće poslovne jedinice kroz povećanje kapaciteta u vrijednosti oko 65 milijuna kuna. Navedenim projektima ulažemo u modernizaciju proizvodnje, jačamo konkurentnost, povećavamo izvoz te broj zaposlenih.

Ova godina nam se bliži kraju te vjerujemo kako ste već isplanirali većinu svojih aktivnosti za 2018. Možete li nam neke od njih otkriti?
U 2017. godini nastavljamo s investicijama u proširenje i modernizaciju proizvodnih kapaciteta čime ćemo se svrstati u najmodernije pro­izvođače stretch folije u Europi. (I. B.)
 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: