« Povratak na sadržaj Broj 4 | Godina 2017

Enis Kancelir, direktor Istragrafike d.d., Rovinj

E. Kancelir: Nema slučajnog uspjeha

Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika CROMA i ove godine je nagradilo 16 najboljih domaćih menadžera u devet kategorija, a među nagrađenima su se našli i vrhunski direktori tvrtki za ambalažu.
U kategoriji srednjih poduzeća, nagrađeni menadžer je direktor rovinjske Istragrafike Enis Kancelir, ujedno i predsjednik Zajednice ambalažera pri Hrvatskoj gospodarskoj komori. Kancelir je diplomirao na Grafičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i završio poslijediplomski studij Tehnološkog instituta u Rochesteru (RIT), a po završetku studija započeo je raditi u Istragrafici d.d., gdje ga u 2003. godini biraju za direktora. Pod njegovim vodstvom, tvrtka se razvila do 150 zaposlenika te izvozi u desetak zemalja.

Proglašeni ste najboljim menadžerom u 2017. godini u Hrvatskoj u kategoriji srednjih trgovačkih društava. Prema Vašem mišljenju, što je to što Vas izdvaja od konkurencije i što vam je osiguralo ovu titulu? Koje su odlike uspješnog, suvremenog menadžera?
Zadovoljstvo i čast je primiti strukovno priznanje i nagradu udruženja CROMA kao najuspješniji menadžer u kategoriji srednjih trgovačkih društava iz cijele Hrvatske. Iako je nagrada individualnog karaktera, ona je ostvarena zahvaljujući uspješnom poslovanju Istragrafike u proteklom razdoblju. Za uspješno poslovanje zaslužni su moj tim i svi zaposlenici Istragrafike. Bez njihovog predanog rada i zalaganja to ne bi bilo ostvareno. Dakle, ključ je u predanosti čitavog tima i usmjerenju prema ostvarivanju ciljeva. Imamo izvrsne zaposlenike koji su specijalizirani u određenim procesima. Polažemo dosta energije i sredstava u stručno usavršavanje i napredak. Pratimo moderne trendove i nastojim biti ukorak s procesima.

     
 

Istragrafika d.d., Rovinj

Osnovana 1956. godine u Rovinju ubrzo profilirala kao specijalizirani proizvođač visokokvalitetne kartonske komercijalne ambalaže. Danas posluje u sastavu BAT grupe kao najveći vodeći hrvatski proizvođač i izvoznik komercijalne ambalaže. Proizvodi visokokvalitetnu kaširanu i kartonsku ambalažu, primjenjujući međunarodne standarde i prvi je proizvođač komercijalne ambalaže u Hrvatskoj koji je svoje poslovanje uskladio sa normom ISO 9001.
 
     

Na koje ste svoje uspjehe posebno ponosni u svojoj dosadašnjoj poslovnoj karijeri općenito, a koje kao direktor Istragrafike?
Istragrafika je tijekom niza godina uspješna i kvalitetna tvrtka. Specijalizirani smo za izradu visokokvalitetne kartonske ambalaže kojom “odijevamo” poznate hrvatske i međunarodne brandove iz područja prehrambene, konditorske, duhanske, kemijske, kozmetičke, ali i drugih industrija. Posebnost nam je izrada ambalaže sa tzv. “taktilnim efektom” što je trend u premium segmentu ambalaže, kao što je npr. kozmetika.
Kao jedno od najvažnijih događaja u Istragrafici istaknuo bih gradnju novih pogona u Kanfanaru kao i preseljenje prije desetak godina. Time su stvoreni preduvjeti za napredak poslovanja.

Kako je 2017. godina na izmaku sigurno su planovi za dolazeći period već pripremljeni. Što biste izdvojili kao prioritet i naglasak?
Istragrafika izvozi u desetak zemalja u okruženju, a posebno bih istaknuo kupce u Švicarskoj, Italiji, Mađarskoj, Austriji, Sloveniji, Srbiji, BiH... Očekujemo da će u 2017. godini naš izvoz doseći udio od preko 35 posto ukupnog prihoda.

Poruka budućim menadžerima!
Uspjeh se gradi godinama. Nema slučajnog uspjeha. Naravno da faktor sreće mora biti uvijek prisutan, ali i faktor rizika igra bitnu ulogu. Navedena nagrada dodatno nas obvezuje da ustrajemo na putu kojim smo krenuli i da u narednom razdoblju naše poslovanje bude uspješno te prepoznato u zajednici. Pozitivni stavovi i vijesti koje se odnose na uspjeh trebaju dobiti veći prostor u medijima i poslovnom okruženju. To je jedan od preduvjeta za gradnju optimizma – pozitivni primjeri! (I. B.)
 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: