« Povratak na sadržaj Broj 3 | Godina 2014

Tomislav Gorišek, tehnički direktor, Kliše-Kop, Sveta Nedelja

Još kvalitetniji, organiziraniji, dostupniji

Kontinuirani napredak i rast Kliše-Kopa, tvrtke iz Svete Nedelje kraj Zagreba, koja već trideset godina uspješno djeluje s ciljem izrade najkvalitetnijih klišeja, ogleda se i u unaprjeđenju organizacijske strukture otvaranjem novog radnog mjesta tehničkog direktora. Predstavljamo Tomislava Gorišeka, stručnjaka zaposlenog na toj funkciji, čiji se entuzijazam već ogleda u konkretnim poslovnim rezultatima.
Otvaranjem novog radnog mjesta zaokružen je cjelokupan proces i omogućeno još kvalitetnije nadgledanje proizvodnje od narudžbe do isporuke, uz mogućnost tehničkog savjetovanja.

Unatoč nepovoljnoj gospodarskoj situaciji i otežanom poslovanju te općem trendu smanjivanja broja zaposlenika, Kliše-Kop priča jednu drugačiju priču. Zaposleni ste na novoutemeljenom radnom mjestu tehničkog direktora. Predstavite se, molimo, našim čitateljima.
Malo je nezgodno da predstavljam sam sebe, no ono što mogu reći je da sam se kroz cijelu svoju poslovnu karijeru bavio fleksotiskom i svime što je uz njega vezano. Tu prije svega mislim na tehničko-tehnološku razinu potrebnih repromaterijala, strojnih resursa te proizvodnih procesa. Zadnjih nekoliko godina prodaja grafičkih repromaterijala zaokružila je moja dosadašnja iskustva.

Koje aktivnosti Vaše radno mjesto podrazumijeva?
Aktivnosti su u prvom redu proceduralno - organizacijske. Naime, zadužen sam za nesmetano funkcioniranje cjelokupnog proizvodnog procesa, a to, naravno, podrazumijeva mjerenje te njegovo kontinuirano unaprjeđivanje. Moj posao zahtijeva mnogo dosljednosti, komunikacije unutar i izvan tvrtke pa slobodno mogu reći da je protkan i elementima savjetodavne prirode.
“Iz godine u godinu Kliše-Kop bilježi porast u poslovanju te se možemo pohvaliti činjenicom da smo u doba gospodarskog pada zapošljavali nove djelatnike i ulagali u proizvodnju. Taj trend nastavljamo i dalje kako bismo našim kupcima pružili što kvalitetniju i bržu uslugu. Zaposlili smo nove ljude u pripremi i proizvodnji, a zatim smo uvidjeli da nam treba osoba koja će zaokružiti cjelokupan proces i nadgledati proizvodnju od narudžbe do isporuke te uvijek biti dostupna kupcima za tehničke savjete pa smo tako otvorili radno mjesto na kojem smo zaposlili gospodina Gorišeka. Uspješne godine iza nas rezultat su našeg predanog rada i ulaganja, a da bi godine pred nama bile jednako uspješne, trudimo se uvijek popeti stepenicu više i postaviti ambiciozne ciljeve. Smatramo da nas upravo takvo razmišljanje tjera da budemo bolji. Iako je tek rujan, već sada možemo reći da smo i ovu godinu uspješno poslovali jer, osim zapošljavanja novih ljudi, ulaganja u tehnologiju i novih poslovnih suradnji, u 2014. ostvarili smo i jednu dugogodišnju želju”.
Tomislav Maglić, vlasnik Kliše-Kopa, Sveta Nedelja

Došli ste u tvrtku koja uspješno posluje već trideset godina. Kakvu ste situaciju i atmosferu zatekli? Kako je bilo uklopiti se u uhodani tim?
Kliše-Kop je tvrtka za koju znam niz godina. U prošlosti smo često bili poslovno povezani na različite načine, a s nekim od kolega sam i radio na istim projektima pa proces uhodavanja zapravo nije niti postojao. Atmosfera je odlična, radi se puno, kolege su odgovorne prema poslu, što me osobito veseli jer takvo okruženje moj posao čini jednostavnijim.

Što se u Kliše-Kopu promijenilo otvaranjem radnog mjesta tehničkog direktora i Vašim dolaskom na tu poziciju i na koji će način klijenti i poslovni partneri ostvariti benefite Vašim dolaskom?
Definitivno je kontinuirano povećanje opsega poslovanja dovelo do potrebe jasnije definicije procesa unutar tvrtke i imenovanje odgovornih za pojedine procese. Nadam se i vjerujem da će kolege na drugim radnim mjestima mojim dolaskom imati više vremena za svoje primarne zadatke te time doprinijeti kvalitetnijem pozicioniranju na domaćem i inozemnom tržištu dok, sa svoje strane, kao benefit našim partnerima očekujem kvalitetniji, organiziraniji i dostupniji Kliše-Kop.

Na koji način ulažete u osobnu stručnu edukaciju?
Segmentu vlastitog usavršavanja pridajem osobitu važnost. Čest sam posjetitelj svih relevantnih domaćih i svjetskih sajmova, pratim aktualne prezentacije, seminare, pratim literaturu, časopis Ambalaža/REGprint te sva događanja vezana uz fleksotisak i naš segment poslovanja. Nadalje, dugogodišnji kontakti s vodećim svjetskim stručnjacima u fleksotisku te njihova znanja osobito su mi važni u vlastitoj edukaciji.

Kakva je Vaša vizija Kliše-Kopa u sljedećem periodu? Donosite li nove, svježe ideje koje ćete implementirati u poslovanje?
Riječ “vizija” ne upotrebljavamo u našoj tvrtki. Šalim se... Prije svega ćemo raditi na unaprjeđenju kvalitete proizvoda i usluga našim kupcima. Želja nam je stvoriti još jaču i bolju tvrtku kako bismo našim klijentima pružili još bolje usluge i rješenja za sve situacije u kojima nam poklone svoje povjerenje i zatraže našu podršku.

Razgovarala: Tihana Lešić
 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: