« Povratak na sadržaj Broj 2 | Godina 2014

Uštedama prebroditi krizu

Sistrade, kao tvrtka koja se bavi informacijskim tehnologijama, neprestano razvija inovacije i rješenja, uvijek ažurirana novim značajkama i unaprjeđenjima, a sve u skladu s potrebama tržišta. Ponudom različitih tipova alata, Sistrade® donosi uštede učinkovitim rukovođenjem u realnom vremenu proizvodnje.
Čini se da trenutačna gospodarska situacija i slabi znaci oporavka bez izuzetka utječu na sve grane industrije. Proizvođači ambalaže ne samo da moraju predvidjeti ponašanje cjenovno osjetljivih potrošača i impresionirati ih proizvodima, nego tražiti i pametna rješenja koja smanjuju troškove i vrijeme, istovremeno održavajući visoke standarde kvalitete. Sve to otvara mnoga pitanja: kako smanjiti troškove tvrtke? Je li ovo pravo vrijeme i pravo rješenje? Zašto softver Sistrade ®? Pravi odgovor za mnoge je upravo inovativnost Sistradeovih MIS | ERP rješenja.
Kada je riječ o MIS | ERP rješenju za ambalažu, tržištu smo željeli ponuditi jedinstveno rješenje koje može pokriti različite procese unutar industrije, od procjene složenih proizvoda, fakturiranja, CRM-a, nabave, upravljanja skladištem, radnih naloga, produkcije, prikupljanja podataka do planiranja proizvodnje.
Industrija ambalaže smatra se jednom od najvažnijih rastućih industrija koja zahtijeva naprednu tehnologiju u smislu strojeva, uz nužan informacijski sustav koji pruža potporu poslovnim i proizvodnim sustavima s ciljem unaprjeđenja produktivnosti. Sistrade smatra da je ambalažna industrija učinkovitija kada su svi proizvodni koraci pokriveni MIS | ERP sustavom i stoga je usmjeren na razvoj novih alata i tehnoloških rješenja koja će dodati vrijednost tom sektoru.

Glavne značajke Sistrade MIS | ERP sustava za ambalažnu industriju
Sistrade MIS | ERP sustav može se koristiti za bilo koju vrstu kutija prema ECMA standardu (European Carton Makers Association) ili FEFCO standardu (European Federation of Corrugated Board Manufacturers) ili kroz vlastiti alat. Integracijom s CAD opremom za dizajn ambalaže, Sistrade uvodi novi, usporedni alat koji omogućuje jednostavan uvoz i upravljanje svim CAD / DXF datotekama iz odjela dizajna izravno u MIS sustav. Taj alat omogućuje da se pri izradi kalkulacije upotrijebi originalna impozicija za svaki radni nalog.
Važan dio na kraju proizvodnog procesa je pakiranje gotovih proizvoda. Sistrade je razvio alat za jednostavno upravljanje procesom pakiranja. Koristeći postojeće informacije o proizvodu, bez unošenja dodatnih podataka u sustav, moguće je izračunati optimalni proces pakiranja proizvoda u kutije. Taj alat, dostupan i kod procjene i na radnom nalogu, korisnici mogu simulirati te definirati način kako bi se proizvodi trebali pakirati u kutije, kako bi kutije trebale biti smještene na palete i, na kraju, kako palete trebaju biti smještene u kamion/kontejner. Sve te karakteristike prikazane su grafičkim prikazom kako bi se pronašla što bolja konačna rješenja.


Sistrade - međunarodno priznata tvrtka

SISTRADE Software Consulting, S.A. je tvrtka specijalizirana za informacijske sustave, inženjering i konzalting s uredima u Lisabonu, Portu, Madridu, Varšavi, Istanbulu, Frankfurtu, Parizu, Abu Dhabiju, Milanu, Ljubljani i Mexico Cityu, koja već 14 godina diljem svijeta nudi inovativna IT rješenja za tiskarsku industriju temeljena na vrhunskoj tehnologiji.
Tvrtka je certificirana prema IAPMEI te prema ISO 9001 i NP 4457 standardima. Zahvaljujući implementaciji standarda bilo je moguće sistematizirati procese inovacija, istraživanja i razvoja poslovanja, a sve s ciljem kontinu­ira­nog poboljšanja i povećanja zadovoljstva kupaca.


Sistrade® Print je od 2001. godine 100 % web rješenje (sučelje radi preko web preglednika). Sustav je podesiv i fleksibilan i može biti integriran s ostalim sustavima. Jedan od prepoznatljivih Sistrade MIS | ERP čimbenika je fleksibilnost i mogućnost korištenja na svim jezicima, uz dodatne mogućnosti zahvaljujući kojima se može prilagoditi različitim sektorima. Sistrade MIS | ERP u potpunosti je dostupan putem clouda usluga, tableta i pametnih telefona, bez potrebe za dodatnim instalacijama jer sve što je instalirano i konfigurirano već je na poslužitelju.
Sistrade MIS | ERP razvijen je za sve vrste grafičke industrije, komercijalni tisak, tisak etiketa, tisak ambalaže, flekso i digitalni tisak, izradu tiskovnih formi itd. Ova struktura ERP modula grupiranih po funkcionalnim područjima, kao što su komercijalno upravljanje i procjena, riznice i računovodstvo, upravljanje zalihama, upravljanje proizvodnjom, plan, MES (Manufacturing Execution System), održavanje itd., sve je prepoznatljivija širokom spektru tržišta jer osigurava upravljanje različitim područjima unutar tvrtke.
Prednosti provedbe Sistrade MIS | ERP unutar tvrtke su brojne: kraća proizvodnja, smanjenje troškova, optimiziran protok informacija, kraće vrijeme isporuke, smanjenje zaliha itd.

SCADA sustav za nadzor i prikupljanje podataka
MES - Manufacturing Execution Systems je modul koji pomaže pri uštedi troškova. Sistrade zadržava jedno od svojih poslovnih područja u razvoju tehnoloških rješenja provedbe kontrole prikupljanja podataka, industrijskoga nadzora, planiranja i kontrole proizvodnje pod nazivom Sistrade ® SCADA & Shop Floor Control, koji se također može tumačiti kao MES (Manufacturing Execution System).
SCADA (nadzor i prikupljanje podataka) je sustav za praćenje i nadzor prikupljanja podataka s uređaja različitih sudionika u procesu proizvodnje koji može kontrolirati udaljene ulaze/izlaze ili preko programabilnih i logičkih kontrolera - PLC.
Informacijski sustav Shop FloorControl je softver koji omogućuje planiranje i praćenje radnih naloga u realnom vremenu proizvodnog procesa prema unaprijed predviđenom planu, za kontrolu kretanja materijala, čime je i kontrola proizvodnje učinkovitija. SCADA se može promatrati kao dopuna u sustavima upravljanja i kontrole proizvodnje.
Sistrade MIS | ERP rješenje moguće je prilagoditi diljem svijeta. Internacionalizacija i stotine uspješnih implementacija potvrđuju da je Sistrade ® višejezična platforma, što je omogućilo provedbu i primjenu sustava na bilo kojem jeziku ili čak na više jezika istovremeno.

Branko Mihorko, Sistrade Software Consulting, S.A., Slovenija
Rad prezentiran na međunarodnom savjetovanju “Trendovi u ambalažnoj industriji”, FEST.A CROPAK 2014, 29. - 31. 5. 2014., Hotel Jezero, NP Plitvička jezera

 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: