« Povratak na sadržaj Broj 2 | Godina 2014

Novacut 106 automatska štanca

Kada kupac naruči bilo koji proizvod u bilo koje vrijeme, imati opremu na kojoj se može odraditi posao od presudne je važnosti. Često dodavanjem funkcija štanci dolazi do smanjenja produktivnosti. Novacut 106 štanca pruža svjetski vodeću tehnologiju koja omogućava oboje bez ikakva kompromisa.
Usklađena čvrstoća stroja, kretanje grajfera omogućeno preko dvostrukog krivuljara, izvanredno precizan sustav registra, integrirano C.U.B.E.3 upravljanje, Centerline® i opcionalni Hotplast sustav za štancanje plastike pružaju značajne prednosti: nove proizvode, veliku brzinu, kratke promjene radnog naloga, jednostavno upravljanje i, u konačnici, neprikosnovenu kvalitetu proizvoda.
U isto vrijeme Novacut106 je iznenađujuće pristupačna štanca, čak i više, kad se uzmu u obzir njezine mogućnosti, kvaliteta i prednosti koje donosi. Bobst kontinuirano njeguje strast prema inovacijama, vrhunskim karakteristikama i pouzdanosti stroja, a to je ono što ga vodi i u proizvodnji štanci, koje kupcima daju pravu konkurentsku prednost.

Centerline® sustav - Bobstov patent
Ono što Bobst ugrađuje u svoje strojeve je veliko znanje i puno patenata. Jedan od njih je i sustav Centerline®. Centerline® sustav jedan je od 3000 i više Bobstovih patenata koji potvrđuju njegovu vodeću poziciju u proizvodnji opreme za ambalažnu industriju.
Svaka Bobstova automatska štanca je opremljena tim sustavom, a tako i Novacut 106 ubire koristi tog genijalnog i jedinstvenog sustava za poravnavanje i centriranje alata. S Centerline® sustavom obje vrste alata (univerzalni i posebni) mogu se predpodesiti izvan štance, i jednom kada je nalog prvi put postavljen, ponavljanje istoga postaje rutina i jednostavnost, brza i točna operacija. Centerline® radikalno smanjuje pripremu posla, promjenu naloga i vrijeme ponavljanja te je precizniji od većine drugih alata za centriranje koji se nalaze na tržištu.Gornji okvir za izbijanje otpada i srednja “ženska” pločaGornja “muška” ploča (poseban alat) i donja “ženska” ploča – izrađuju se zajedno s quick lockomQuick lock – brzo postavljanje i zaključavanje alata

Ulagač za sve vrste materijala
Imajući štancu koja je tako svestrana u preradi materijala, znači da je potreban ulagač koji odražava tu raznolikost. Ulagač na Novacut 106 je dizajniran za savršeno rukovanje svim vrstama materijala, od laganog papira težine 80 grama do tvrdog kartona težine 2000 grama (uključujući mikroval i valoviti karton do debljine 4 mm), te plastike (za što je potreban sustav za grijanje gornje ploče alata). Osim standardne opreme kao ulagaće glave i korekcije palete, opcije su i non-stop ručno ulaganje, beskontaktno prepoznavanje dva arka i drugo.

Štancanje i žlijebljenje bez kompromisa
Pored jedinstvene i potvrđene Bobstove konstrukcije štance i znanja, ova jedinica također koristi neke prednosti inženjerskog razvoja koje čine štancu još preciznijom, brzom za podešavanje, i naposljetku osigurava da je radni dan strojara manje zamoran i produktivniji.
U ovom dijelu su ugrađeni sustavi za mikrometrijsko podešavanje gornje i donje ploče, sustav Quick-Lock za brzo postavljanje alata, bez dodatnog učvršćivanja vijcima, te motorizirano podešavanje pritiska štancanja (opcija).

Savršeno izbijanje otpada u punoj brzini
Nije samo izbijanje otpada na Novacut 106 besprijekorno dizajnirano sve do najsitnijih detalja, nego ima i druge karakteristike koje omogućuju jednostavno podešavanje i promjenu naloga.
Koristeći određene ili standardne alate, jedinica za izbijanje otpada je spremna i bez stajanja, dajući odlične rezultate i kvalitetu.
Na ulazu u jedinicu može se instalirati Bernoulli ploča za kontrolu laganih materijala, zatim Quick-Lock sustav za zatvaranje alata za izbijanje otpada (gornje muške i donje-srednje ploče). Koristeći stol za predpodešavanje mogu se dodatno na donjem okviru postaviti štiftovi na federima, bez obzira radi li se o univerzalnom ili određenom alatu. Takve vrste izbijača se sve manje koriste jer se danas mogu proizvesti posebne vrste alata koje omogućuju 100 % izbijanje i najsitnijeg otpada, čak i do 3 mm veličine. Takva je vrsta alata nešto skuplja, ali se s njom može raditi brže i bez zastoja.


Novacut 106 - tehničke karakteristike:
• najveća veličina arka je 1 060 × 740 mm, a minimalna je 400 × 350 mm
• proizvodna brzina 8 000 araka/h
• najveća rezna snaga 2.6 MN 286 US ton
• štancanje s prvim grajferom do 1060 × 725 mm, preganje do najviše 1060 × 710 mm, područje prog. noža je od 9 do 17 mm, a visina reznih linija 23.8.
• visina palete na ulagaču najviše do 1400 (1 800) s non stop ulaganjem 1100 (1 500 s povišenjem), na izlagaču najviše do 1100 (1 500).


Priredio: Ivica Šebalj, Bobst Central Europe s.r.o.
 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: