« Povratak na sadržaj Broj 2 | Godina 2014

Konica Minolta Sensing precizni mjerni instrumenti za kontrolu obojenja prehrambenih proizvoda i ambalaže

Napredna i pouzdana tehnologija kontrole kvalitete

Mjerni instrumenti Konica Minolta Sensing svojom kvalitetom i preciznošću doprinose unaprjeđenju sustava kontrole kvalitete koja je neophodna za sve industrije.
Boje koje nas svakodnevno okružju znatno utječu na naše odluke pri kupnji proizvoda i konzumaciji hrane. Spoznaje o utjecaju boja konstantno rastu, što nije slučaj sa spoznajama vezanim uz područje kontrole obojenja. Vizualno ocjenjivanje boje često se izvodi na temelju doživljaja boje i iskustva koje se razlikuje od osobe do osobe te na taj način ne možemo dobiti jasno definirane vrijednosti prema kojima bismo mogli unificirati standarde koji se postavljaju ovisno o vrsti industrije.
Postoji način na koji možemo izraziti zadanu boju preciznije i opisati je drugoj osobi kako bi se na temelju toga mogle točno reproducirati boje koji zapravo percipiramo.

Napredni mjerni instrumenti
Uz pomoć preciznih spektrofotometara, kromometara i drugih mjernih instrumenata komunikacija u području kontrole obojenja vrlo je jasna i može se provoditi u različitim industrijama. Konica Minolta tehnologija mjernih instrumenata i softvera omogućuje brzo i učinkovito mjerenje odstupanja boje sirovina na početku procesa, te kontrolu obojenja konačnog proizvoda.
Konica Minolta CR 400/410 mjerni je instrument koji se primjenjuje u mnogim granama industrije. Jednostavan je za korištenje, prenosiv, cjenovno prihvatljiv i štedi vrijeme pri mjerenju i dobivanju konačnih rezultata. CR 400/410 mjeri boju na način koji je zasnovan na modelu ljudskog viđenja, a izmjerene vrijednosti prikazuje u CIE tristimulusnim prostorima boja kao što su CIE XYZ, xyY, LAB ili LUV. Druga važna funkcija kolorimetra je proračun i prikazivanje bojne razlike ΔE između dvije boje.

Razlozi za povjerenje
Tri su bitna razloga zašto se klijenti oslanjaju na Konica Minolta Sensing mjerne instrumente:
standardi, usklađenost i visoka pouzdanost - točnost Konica Minolta instrumenata, dizajniranih i proizvedenih u skladu s važećim međunarodnim i nacionalnim mjernim standardima, uključujući CIE, ISO, ASTM, DIN, JIS, itd., omogućuje visoku pouzdanost i nakon duge uporabe. Instrumenti su proizvedeni u Japanu gdje je provedena kontrola kvalitete uz strogi nadzor kako bi u potpunosti odgovarali tehničkoj specifikaciji te korisnicima omogućili dug i pouzdan radni vijek.
poštivanje sigurnosti i zaštite okoliša - Konica Minolta mjerni instrumenti u potpunosti zadovoljavaju “electrical safety and environmental regulations​​​​”, ne samo u Japanu, nego i drugim zemljama kao što su SAD, Kina, zemlje EU itd. To su zahtjevi poput Japan Electrical Product Safety Law, UL approval requirements, CE marking requirements, AC adapter low power consumption regulations (propisi o niskoj potrošnji energije adaptera) itd. Uređaji imaju ISO 140001 certifikat i u skladu su s RoHS uvjetima.
puna podrška od prijedloga proizvoda do usluge nakon prodaje - cilj je pružiti kupcima cjelovita rješenja, a ne samo prodavati proizvode. Prije prodaje tim iskusnih i obrazovanih prodajnih savjetnika Konica Minolta Sensing rado će klijentima dati savjete o odabiru optimalnog instrumenta i metode mjerenja za postizanje željenih rezultata. Nakon kupnje proizvoda ili rješenja, sustav podrške može odgovoriti na pitanja u vezi rada proizvoda, primjene... Konica Minolta nudi mogućnost edukacije i savjetovanja kako bi pomogla korisnicima uređaja da lakše razumiju osnovna i napredna načela mjerenja te metode kontrole kvalitete i važeće standarde. Osnovana su 26 velika servisna centra u cijelom svijetu gdje visoko obučeni tehničari nude pregled, kalibriranje i popravak instrumenata kako bi se održavanjem osigurala najviša točnost i pouzdanost.

Katarina Božić, Konica Minolta Hrvatska – poslovna rješenja d.o.o., Hrvatska
Rad prezentiran na međunarodnom savjetovanju “Trendovi u ambalažnoj industriji”, FEST.A CROPAK 2014, 29. - 31. 5. 2014., Hotel Jezero, NP Plitvička jezera
 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: