« Povratak na sadržaj Broj 3 | Godina 2013

HP Scitex FB10000 industrijski pisač

Novi doprinos HP-a višoj kvaliteti i produktivnosti

HP je nedavno predstavio HP Scitex FB10000 industrijski pisač pogonjen HP Scitex High Dynamic Range (HDR) tehnologijom ispisa koja doprinosi povećanju produkcije velikih pružatelja tiskarskih usluga (PSP – Print Service Providers), te povećanju profitabilnosti prebacivanjem njihovih grafičkih proizvoda i proizvoda od valovitog kartona s analognog na digitalni način proizvodnje.
Grafički proizvodi koji se nalaze unutar maloprodajnih trgovina (POP) i displeji od valovitog kartona isključivo su se proizvodili analognim proizvodnim metodama. S obzirom na sve veću potražnju za manjim nakladama, bržim okretajima i sve raznovrsnije zahtjeve koji stižu s tržišta, pružatelji tiskarskih uslugasu zaključili da je sve teže profitabilno proizvoditi takve proizvode na analogni (ofset, flekso, sito) način proizvodnje. Za ostale aplikacije i proizvode potrebna je kombinacija visoke kvalitete ispisa i produktivnost, što se ranije na digitalni način proizvodnje nije moglo postići.

Korak ispred svih
HP Scitex FB10000 industrijski pisač prihvaća izazov, omogućujući digitalnim tiskarama da iskoriste svoju priliku u poslovima vrijednima 6.8 milijardi kvadratnih metara otisaka na tržištu kartonskih displeja i grafičkih proizvoda za trgovine.
“Do danas, proizvođači koji rade tehnikom digitalnog tiska morali su birati između produktivnosti i kvalitete, uvijek su morali žrtvovati jednu značajku zbog druge”, ističe Stephen Nigro iz HP-ova odjela Graphic Solutions Business. “HP Scitex FB10000 industrijski pisač mijenja igru, pružajući jedinstvenu kombinaciju brzine, kvalitete i raznovrsnosti te se na troškovno učinkovit način može suprotstaviti ofsetnom tisku i istovremeno zadovoljiti standarde koje postavlja kupac. Za razliku od ofsetnog tiska i fleksotiska, glavna je prednost tog stroja što može odrađivati male naklade bez povećanja troškova proizvodnje, omogućuje personalizaciju proizvodnog programa i puno brži povrat investicije!
Šesterobojni HP Scitex HDR sustav ispisa osigurava visoku kvalitetu i industrijsku produktivnost uz dinamičnu kontrolu veličine ispisne točke. Uz korištenje HP Scitex HDR tehnologije ispisa, HP Scitex FB10000 industrijski pisač u mogućnosti je reproducirati 16 nijansi sive pri proizvodnom kapacitetu od 1000 B1 araka u manje od dva sata. Te značajke pomažu pružateljima tiskarskih usluga postizanje kvalitete i brzine koje zahtijevaju tradicionalni ofsetni proizvodi, udovoljavajući zahtjevima potražnje za manjim nakladama u vrlo kratkom vremenu i s promjenjivim sadržajem.

Produktivnost i kvaliteta
Uz HP Scitex FB10000 industrijski pisač, digitalne tiskare i proizvođači ambalaže sada mogu zadovoljiti potražnju za brzinom tiska s kapacitetom do 625 m2/h s, tiskom direktno na materijal u optimalnoj brzini ispisa koji doseže brzine do 1000 m2/h. HP Scitex HDR tehnologija ispisa osigurava preciznu kontrolu boje i tona koja povećava jasnoću detalja slike te omogućuje najveći dinamički raspon tonova i boja. HP Scitex HDR koristi kombinaciju svijetlih i tamnih boja i s tri različita volumena ispisne točke postiže i udovoljava zahtjevima najzahtjevnijih tiskarskih proizvoda.
Novi stroj gotovo i nema ograničenja u pogledu tiskovnih podloga, odnosno materijala na koje se tiska, uključujući i akril i polipropilen, kao i fleksibilne i krute medije. Nove HP HDR240 Scitex tinte postižu izvrsno prianjanje na širokom rasponu medija, pri visokoj brzini ispisa, te u skladu s ISO standardima za provjeru ispisa, pomažući korisnicima da uspoređuju otiske između digitalnih i analognih procesa tiska. Nadalje, dogradivost koja je ugrađena u HP Scitex HDR tehnologiju ispisa, pomaže klijentima u zaštiti njihova ulaganja.
“Provodimo testiranja HP Scitex FB10000 industrijskog pisača od travnja i otkrili smo da nudi bolje performanse u odnosu na brzinu i kvalitetu ispisa više od bilo koje druge tehnologije”, rekao je Gerhard Worch, direktor njemačke tvrtke KL Druck.
Za poboljšanje produktivnosti i profitabilnosti poslovanja, HP Scitex je obogaćen HP servisnom uslugom u realnom vremenu, HP službom za korisnike... Automatizirano kalibriranje stroja će pomoći operaterima u održavanju produktivnosti, uštedjeti vrijeme i poboljšati učinkovitost, dok HP Scitexov Print Care doprinosi proaktivnom održavanju usklađenom s automatiziranim dijagnosticiranjem i s upozorenjima korisnicima pri potencijalnim problemima.

Tvrtka Sabate novi kupac stroja HP Latex 3000
Na protekloj Fespi HP je najavio tvrtku Sabate kao novog kupca HP Latex 3000 pisača koji isporučuje aplikacije visoke kvalitete s poboljšanom produktivnošću, kvalitetom i svestranošću. Osim toga, HP je predstavio dvije nadogradnje RIP-a za pisače i HP Latex Scitex.
Nakon uspješnog testnog perioda, španjolska tvrtka Sabate je i kupila HP Latex 3000 pisač.
Obiteljski digitalni fotolaboratorij sa sedamdesetogodišnjom tradicijom, Sabate sada može isporučiti kvalitetni maloprodajni grafički proizvod i POP grafike koristeći pozadinsko osvjetljenje, tekstilne i papirne materijale za unutarnje i vanjsko oglašavanje.
“HP Latex 3000 pisač je unio revoluciju u naše poslovanje, dopuštajući nam da proširimo našu ponudu aplikacija s vrhunskom kvalitetom ispisa u nevjerojatnim rokovima povrata ulaganja”, rekao je César Díaz Bernal, komercijalni voditelj proizvodnje Sabatea. “Ta nova HP-ova tehnologija održat će našu tvrtku na čelu kvalitete tiska i usluga za naše klijente”.

Novi RIP softver - optimalno skaliranje, kompatibilnost i performanse
Korisnici HP Scitexa i HP Latexa sada mogu odabrati RIP softver na temelju vodećih novih rješenja iz Onyxa i GMG-a. HP Scitex Onyx 211 RIP softver kombinira točne, predvidive rezultate s novom bazom podataka koja se nalazi na internetu i unaprijedit će vođenje proizvodnje za sve HP Scitex i HP Latex pisače. GMG ProductionSuite za HP Scitex i HP Latex proizvode nudi prilagođeni softver paket za HP korisnike s ciljem poboljšanja proizvodnog tijeka. Kupci imaju kontrolu iz datoteke na izlazu s vjernom reprodukcijom boja i bržim rukovanjem datotekom koja se priprema za ispis.

Fortuna Digital - pouzdan partner
Tvrtka Fortuna Digital je ovlašteni zastupnik za HP-ovu diviziju Scitex i Latex koji pokriva regiju Jugoistočne Europe. Uz servisne centre u Zagrebu i Beogradu ovlaštene i certificirane od strane HP-a, reagira u realnom vremenu na sve zahtjeve i intervencije koji stižu od klijenata kvalitetno educiranim stručnim timom koji je dostupan za sva pitanja, podršku i informacije na hrvatskom jeziku.
Cilj Fortune Digital je da partneri koji su u posjedu HP Scitex strojeva budu sigurni da će njihova proizvodnja teći nesmetano i da u slučaju bilo kakvog zastoja imaju podršku koja će u najkraćem mogućem roku otkloniti smetnje i kvarove te omogućiti nesmetan daljnji tijek proizvodnje.

Izvor: HP
 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: