« Povratak na sadržaj Broj 1 | Godina 2013

X-rite i Pantone rješenja

U stalnim nastojanjima da ponudom cjelovitog grafičkog rješenja pomogne sadašnjim i budućim klijentima pri svakodnevnom radu, zagrebačka tvrtka Grafik.net d.o.o. napravila je još jedan korak u obogaćivanju ponude, postavši generalni zastupnik proizvoda tvrtke X-Rite koja je svjetski lider u znanosti i tehnologiji boja, kao i poznati brend za mjerne uređaje u grafičkoj industriji.
Multinacionalna korporacija X-Rite u svom proizvodnom porfelju obuhvaća i proizvode tvrtke Pantone, prepoznatljive po razvoju i proizvodnji specijalnih boja koje čine značajnu razliku u diferencijaciji grafičkih proizvoda, što utječe na kreiranje proizvoda s dodanom vrijednošću, a samim time potiče i rast prihoda.
Proizvodi koji su odnedavno u ponudi Grafik.neta d.o.o. mogu se sada još jednostavnije nabaviti, a pripremljena je i posebna promotivna akcija zamjene starih mjernih uređaja novom generacijom.
X-Rite omogućuje vlasnicima robnih marki, proizvođačima boje i tiskarama najbrži način za odabir i kontrolu odabrane boje.
Novi mjerni instrumenti iz eXact serije koriste touch tehnologiju i intuitivne softvere za precizna mjerenja snimaka boja.
X-Rite proizvodi omogućuju rješavanje vrlo rasprostranjenog problema mjerenja i uspoređivanja boja na različitim supstratima i površinama.
S razdvojenim mjerenjima i unaprijeđenom preciznošću za pojednostavljivanje tijeka rada, eXact mjerni instrument je prvi spektrofotometar u industriji koji kupcima nudi način mjerenja stvarnih uvjeta dnevnog svjetla podržavajući M standarde uključujući i kompletan M1.
Novi proizvodi u portfelju Grafik.neta

i1 proizvodi: za kalibraciju monitora, probnog otiska i pisača. Instrumenti za kalibriranje, izradu profila i upravljanje bojama prema standardima za grafičku industriju.
Najpoznatiji i najrašireniji spektrofotometar redizajniran je i unaprijeđen. Jednostavan je za rukovanje i vrlo pouzdan, a gotovo da i nema ozbiljne grafičke pripreme bez takvog mjernog instrumenta.
eXcat ručni mjerni instrumenti: eXact i tri verzije od denzitometra do spektrofotometra koji ispunjavaju najnovije standarde (M0, M1, M2, M3), sa zaslonom osjetljivim na dodir, bluetooth, digitalnom PANTONE knjigom itd...

Za današnje potrebe usklađenosti probnog otiska i onog na stroju na mnogim materijalima, X-Riteov eXact omogućuje uređaj koji je jednostavan za uporabu i u potpunosti sukladan ISO 13655:2009 standardu.
Osim korištenja unaprijeđene tehnologije mjerenja, nova platforma je također jednostavna za primjenu, zahvaljujući intuitivnom softveru i kontrolama sa zaslonom osjetljivim na dodir.

Exact - prilagođen korisniku

Exact može biti postavljen za svakog korisnika zasebno prema njegovim potrebama jer iste funkcije nisu jednako potrebne operaterima na stroju i voditeljima proizvodnje, omogućujući korisnicima brz pristup alatima koji su im potrebni, često samo jednim klikom. Platforma koristi X-Rite Graphic Arts Standard (XRGA) i Color Exchange Format (CxF) za lakšu razmjenu datoteka o kolornim informacijama.
Exact je prilagođen zahtjevima i budžetu kompanija te njegova serija spektrofotometara radi s drugim moćnim X-Rite proizvodima za tiskarsku industriju, uključujući Color iQC Print, InkFormulation 6, NetProfiler 3.0 i PantoneLIVE uslugu spremanja podataka na Cloudu (višekorisnička mrežna mapa), koji vlasnicima robnih marki pruža mogućnost povezivanja njihovih dobavljača.

Rješenja za optimizaciju poslovanja

Color iQC Print i Pantone LIVE - optimiziraju projekte provjeravajući da svi dobavljači, od vlasnika robnih marki i dizajnera pa do proizvodnje, imaju vjerodostojnu i preciznu informaciju o boji, kad i gdje im je potrebno.
Pantone LIVE - usavršava podudaranje boja na etiketi i ambalaži kroz niz tiskarskih tehnologija i podloga, što dovodi do čvršćih i visokokvalitetnih veza tiskarskih kompanija i vlasnika robnih marki.
Color iQC Print - pruža svakoj kompaniji u tijeku rada određivanje poslova ili podataka o mjerenju boja u obliku uobičajenom za korištenje i slanje podataka do sljedećeg dobavljača u nizu, sa sigurnošću da će informacija biti sačuvana u identičnom stanju u kojem je bila poslana.
Net Profiler 3.0 - softver temeljen na Cloudu i standardima boja, koji kompanijama omogućava potvrdu i optimizaciju rezultata njihovih uređaja za mjerenje boja. Postupci su izazvani pomoću složenog tiskarskog i ambalažnog lanca dobavljača koji obuhvaća brojne odjele i zemlje. NetProfiler umanjuje razlike među mjernim uređajima uzrokovane godinama, istrošenošću ili okruženjem.
Scanning solutions - automatski mjerni instrumenti za tiskarski stroj; denzitometri i spektrofotometri koji se postavljaju na pult tiskarskog stroja za automatsko mjerenje svih zona bojanika.
InkFormulation solutions - soft­ver za upravljanje bojama. Pruža brzu, točnu i kvalitetnu formulu za mješanje boja za ofset, fleksotisak, bakrotisak i sitotisak.
X-RITE Industrial (plastika, autoindustrija, tekstil, hrana, kozmetika itd.) Rješenja za razne industrije kao što su grafička, ambalažna, grafički dizajn, video, autoindustrija, proizvodnja plastike i tekstila, boje i medicinska industrija. X-Rite pokriva sve navedene industrije cjelokupnim rješenjima, od dizajna, recepture boje i kontrole kvalitete.
X-RITE Lighting - Machbeth rješenja rasvjete
Machbeth je tvrtka koja je postavila standard za potrebnu rasvjetu kod vizualne usporedbe boja. Machbeth nudi kvalitetna rješenja rasvjete koja daje najprecizniju simulaciju dnevnog svjetla.
Predstavljenim je rješenjima Grafik.net upotpunio svoju ponudu proizvoda za grafičku industriju i stavio naglasak na mjerenje, kontrolu i standardizaciju boja u grafičkoj industriji.

Pripremio: Dean Tolp, Grafik.net d.o.o., Zagreb
 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: