« Povratak na sadržaj Broj 2 | Godina 2011

Sudionici ocijenili – najbolji do sada

U Zagrebu je 5. i 6. svibnja 2011. održan osmi festival ambalaže FEST.A CROPAK, u organizaciji Instituta za ambalažu i tiskarstvo, tvrtke Tectus d.o.o. iz Zagreba i stručnog časopisa Ambalaža/REGprint.
POST FEST.A 2011

Osim međunarodnog savjetovanja “Trendovi u ambalažnoj industriji”, gospodarske izložbe, izložbe nominiranih za nagrade CROPAK i REGPAK te izložbe studentskih radova, dodijeljene su i nagrade za najbolju ambalažu na hrvatskom tržištu CROPAK i tržištu regije REGPAK te najboljem studentskom radu, pobjedniku Studentske kreativne radionice CROPAK 2011. Stručni posjet tvornici stakla Vetropack Straži iz Huma na Sutli, ovogodišnjem partneru, posjet muzeju “ Krapinskih neandertalaca”, revija haljina od ambalažnih materijala pod nazivom “Kopčaj me selotejpom” te ugodno druženje na after partiju u Matis Absolut Loungeu pridonijeli su da sudionici ovogodišnji festival ambalaže proglase “najboljim do sada”. Zahvaljujemo od srca i preuzimamo obvezu održanja tog trenda.

I ove je godine generalni pokrovitelj FEST.A CROPAK-a bila Svjetska organizacija za ambalažu (WPO), a pokroviteljstvom su podržali EPIC – Europski konzorcij instituta za ambalažu, Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva RH, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, Uprava za otočni razvoj RH, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Hrvatska gospodarska komora.
Izuzetnu potporu tijekom organizacije i realizacije kompleksnog događaja kao što je festival ambalaže, pružila je ovogodišnja tvtrka partner Vetropack Straža iz Huma na Sutli, koja je sudionike ugostila u svojim prostorima u ugodnom druženju, a u proizvodnim pogonima i stručnim prezentacijama pokazala zašto je staklo potpuno prihvatljiv ambalažni materijal.

Na svemu izražavamo iznimnu zahvalnost direktoru Dragutinu Špiljku i cijelom stručnom timu.
FEST.A CROPAK 2011 i ove su godine podražale suradničke tvrtke i medijski partneri te svima od srca zahvaljujemo na suradnji i prepoznavanju nastojanja i napora da projekt razvijamo na opće zadovoljstvo struke.

Međunarodno savjetovanje “Trendovi u ambalažnoj industriji” ponudilo je tijekom dva dana korisna i zanimljiva predavanja. Eminentni govornici svojom su stručnošću ponudili kvalitetan uvid i praktične savjete s različitih aspekata dizajna, razvoja, proizvodnje i primjene ambalaže. Od izvješća o stanju u ambalažnim industrijama Hrvatske, uputa kako zaštitom branda i industrijskog dizajna ostvariti prednost na tržištu, analize o utjecaja boja i ambalažnih materijala na marketinške aspekte, predstavljanja najnovijih postupaka i tehnologija tiska ambalaže te globalnih standarda i aktualne legislative do ekološkog aspekta ambalaže.

Upoznavanje s novitetima u ambalažnoj industriji nije bilo ograničeno samo na kongresnu dvoranu. FEST.A CROPAK je bila prikladno mjesto za direktne susrete i razmjenu iskustava.

Osma dodjela nagrada za najbolju ambalažu na hrvatskom tržištu CROPAK ove je godine obuhvatila 62 nominacije, koje je činilo više od 170 proizvoda. Uvedene su i nove kategorije, Ambalaža hrvatskog proizvoda/serije - vina, Ambalaža hrvatskog proizvoda/serije - otočni proizvod i Produžena polica - stalak, s ciljem da se istaknu vrijedni napori u promišljanju ambalaže, ali i da se podigne razina realizirane ambalaže tih grupa proizvoda isticanjem i nagrađivanjem najboljih, koji mogu poslužiti kao primjeri ostalima. Nominirani su i nagrađeni i cjeloviti doprinosi zaštiti okoliša s aspekta gospodarenja ambalažom i ambalažnim otpadom.
Osim CROPAK nagrada dodijeljene su nagrada za najbolju ambalažu na tržištu regije, REGPAK 2011 te nagrada pobjedniku Studentske kreativne radionice CROPAK 2011, koju je ove godine prepoznala hrvatska tvrtka Suban d.o.o. i povjerila redizajn ambalaže svojih vrijednih proizvoda sudionicima Radionice. O svemu više na sljedećim stranicama uz ponovljenu zahvalnost svima koji su bili s nama uz ovogodišnji festival ambalaže te poziv da nam se pridruže i 2012. godine.

 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: