« Povratak na sadržaj Broj 2 | Godina 2011

Čarolija stakla uživo

U sklopu festivala ambalaže FEST.A CROPAK 2011 organiziran je posjet ovogodišnjem partneru, tvornici stakla Vetropack Straža d.d. iz Huma na Sutli. Po dolasku u ovo pitoreskno zagorsko mjesto, na granici s Republikom Slovenijom, sudionike je u tvornici dočekao direktor tvornice, gospodin Dragutin Špiljak, sa stručnim timom.
Nakon pozdrava dobrodošlice i okrepe domaćim delicijama, gospodin Špiljak je okup­ljenima predstavio tvornicu, a potom je gospodin Josip Šolman, direktor proizvodnje prezentirao projekt proizvodnje laganih boca, za koje su ove godine i ovjenčani nagradom CROPAK u kategoriji Tehničke izvedbe ambalaže. Nakon prezentacije, sudionici su imali priliku uživo vidjeti kako funkcionira jedan od najsuvremenijih pogona proizvodnje stakla u Europi te doživjeti čaroliju stakla – od sortirnice krša do gotovog proizvoda.
Impresija je bilo mnogo, a prilika za njihovu razmjenu i komentare pružila se nakon posjeta tvornici kad je organiziran odlazak u Muzej krapinskog pračovjeka i večera u obližnjem Neandertal pubu.

“Posjet tvornici Vetropack Straža za mene je bio doživljaj jer nikada prije nisam vidio proizvodnju stakla uživo. S druge strane, godinama sam radio u tiskari koja proizvodi etikete za staklene boce i bio često u punionicama te slušao priče o proizvodnji boca u Vetropacku, a nikako da to vidim. Iznenadio sam se veličinom tvornice te kako je sve uređeno i dobro organizirano.
Imam poprilično iskustva s pro­izvodnjom kao takvom i znam što znači posložiti proizvodni proces i sve oko njega. Ono što sam vidio u Vetropacku je doista impresivno i svaka im čast.
Zahvalio bih se na dobrodošlici i prilici da vidim uživo proizvodnju ambalaže koju koristimo svaki dan, a o kojoj ne znamo mnogo. Bilo mi je zadovoljstvo upoznati vodstvo tvrtke kao i sve koji su nas dočekali i pokazali nam tvornicu. Još jednom veliko hvala!”

Dean Tolp, direktor razvoja, Grafik.net d.o.o.

“Na festivalu ambalaže FEST.A CROPAK 2011. osobito me se dojmio posjet tvornici stakla Vetropack Straža u Humu na Sutli. Od samog prijema i dobrodošlice, izvrsnih prezentacija o mogućnostima proizvodnje staklene ambalaže, do posjeta proizvodnih pogona, ne znam što bih izdvojila kao najbolje. Do sada sam imala priliku vidjeti proizvodne pogone za gotove sve vrste ambalažnih materijala u prehrambenoj industriji, nedostajalo mi je staklo, zato mi je taj dio bio i najdraži. Od predavanja u prvom danu, izdvojila bih prezentaciju g. Draškovića o staklenoj ambalaži. Također bih pohvalila organizirani posjet Muzeju u Krapini, izvrsnog vodiča, a sadržaj Muzeja i način prezentacije su bili izuzetno zanimljivi.”

Renata Tomerlin, direktorica službe Dizajn i ambalaža, Podravka d.d.
 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: