« Povratak na sadržaj Broj 4 | Godina 2011

Više od digitalnog tiskarskog stroja

Tvrtka Grafik.net iz Zagreba na stručnom je skupu “d PRINT - trendovi u digitalnom tisku”, u organizaciji Instituta za ambalažu i tiskarstvo, kojeg je bila i ponosni zlatni sponzor, predstavila svoju kompletnu ponudu za digitalni tisak, ali i priredila regionalnu premijeru Epsonovog SurePress L-4033A digitalnog tiskarskog stroja za etikete
Zbog različitih potreba kupaca, tehnologija i tržišta, Grafik.net u svojoj ponudi ima više različitih dobavljača aplikacija za pripremu, digitalnih tiskarskih strojeva te strojeva za doradu nakon tiska. Kao lider u prodaji opreme za grafičku pripremu te digitalni tisak, u svom portfelju nudi opremu za svakog tko se želi baviti digitalnim tiskom.
Stručni skup “dPrint - trendovi u digitalnom tisku” stoga je idealno mjesto za sve one koji žele pronaći svoje mjesto u svijetu digitalne sadašnjosti, ali i budućnosti. U svijet digitalnog tiska na ovogodišnjem dPrintu prisutne je uveo Erwin Busselot, direktor marketinga za sustave digitalnog tiska u tvrtki Kodak. Tom je prilikom predstavio aktualnu “revoluciju” u svijetu digitalnog tiska, a koja će, prema njegovu mišljenju, u budućnosti biti još i veća.
Predstavljena je i Grafik.netova ponuda opreme za digitalni tisak i to strojevi manjeg kapaciteta i nižeg cjenovnog razreda tvrtki Intec i Rapid. Strojevi su to za manje proizvodne opsege, za raznoliki asortiman proizvoda i materijala na kojima se tiska.

Predstavljeni su i digitalni produkcijski strojevi Konica Minolte iz serije bizhub Pro/Press C6000/7000 i C8000.
Mogla se vidjeti i nova generacija stroja za digitalni tisak francuske tvrtke MGI Meteor DP8700XL. Produkcijski stroj s jedinstvenom mogućnošću tiska na papiru i na plastici, jedinstvenog formata otiska 330 x 1020.
Najproduktivniji digitalni stroj koji je Grafik.net prezentirao je Kodakov Nexpress nove SX serije. Kodak Nexpress je stroj koji tiska u formatu 356x520 mm visoke kvalitete i brzine s mogućnošću produljenog formata do 660 mm. Namijenjen je svim poslovima, a iznimno je isplativ kod velikih volumena i personalizacije. Mogućnost pete boje, laka, reljefnog otiska i otiska s dodatkom zaštite protiv krivotvorenja samo su neke od jedinstvenih mogućnosti.
Proizvodnja visokokvalitetnih etiketa
Inovativna MicroPiezo® ink jet tehnologija omogućuje ultraprecizno formiranje kapljice tinte i njezino pozicioniranje te time donosi glatke prijelaze u gradacijama, izvanrednu kvalitetu boja i oštre detalje za laku čitljivost barkodova te izuzetno male fontove i tanke linije.
Šesterobojni ink jet industrijske kvalitete - uključujući narančastu i zelenu za proizvodnju izvanrednog raspona boja.
Epsonova vrhunska MicroPiezo multi-print head tehnologija - donosi odlično definiran oblik i razmještaj točkica za svaku boju. Rezultat toga je vrhunska kvaliteta boje i oštri rubovi kod barkodova i malih tekstova.

Tehnologija kapljica različitih veličina - omogućuje glatke prijelaze u gradaciji i precizne boje za postizanje optimalne kvalitete otiska. Na kraju su predstavljeni uvijek posebni i zaista impresivni - Kodak Versamark ink jet tiskarski strojevi, koji su na tržištu više od 30 godina, iznimne brzine i kvalitete za najveće volumene u personaliziranom tisku, tisku novina, knjiga i slično.
Uz sve navedene strojeve tvrtka Grafik.net predstavila je i niz različitih doradnih strojeva ovisno o željama kupaca.
Vrlo je zanimljiva bila regionalna premijera suradnje tvrtki Epson i Grafik.net s digitalnim tiskarskim strojem za etikete Epson SurePress L-4033A.

SurePress L-4033A
Kompanija Epson je lansiranjem na tržište digitalnog ink jet tiskarskog stroja SurePress L-4033A učinila značajan proboj na tržište tiska etiketa u niskim i srednjim tiražama. Taj stroj kapitalizira Epsonovu široko prihvaćenu MicroPiezo® ink jet tehnologiju kreirajući ispis glatkih prijelaza u gradaciji i nevjerojatne kvalitete kolora. Zahvaljujući tisku sa šest boja (cyan, magenta, žuta, crna, narančasta i zelena), industrijski kvalitetna tinta temeljena na vodenoj bazi proizvodi izvanredan raspon boja za impresivne, profesionalne i dosljedne rezultate ispisa.
Ovu ink jet tehnologiju, najbolju u klasi, pogoni uključeni Wasatch SoftRIP s alatima za upravljanje bojama X-Rite. Wasatch SoftRIP omogućuje intuitivnu kontrolu radnog tijeka, a EyeOnePro bundle omogućuje kreiranje ICC profila prilagođenih odabranim tiskovnim podlogama, osiguravajući dosljedne i ponovljive rezultate tiskanja.
Epson SurePress donosi i raznovrsnost u odabiru tiskovnih podloga. Zahvaljujući činjenici da za tiskanje na ovom stroju nije potrebno koristiti prethodno tretirane ili posebno premazane tiskovne podloge, moguć je tisak na široki raspon standardnih tiskovnih podloga koje se inače koriste za proizvodnju etiketa konvencionalnim tehnologijama, u različitim širinama trake od 80 do 330 mm.
U suradnji s vodećim proizvođačima u svakom aspektu digitalne proizvodnje etiketa, od upravljanja bojama do izbora tiskovnih podloga i doradnih strojeva, Epson nudi novi, otvoreni pristup koji omogućuje lakše i profitabilnije uvođenje digitalnog tiska etiketa u proizvodnju.
 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: