« Povratak na sadržaj Broj 4 | Godina 2011

Kontrolom kvalitete do savršene ambalaže

BOBST, vodeći svjetski proizvođač visokokvalitetnih strojeva, uređaja i opreme za proizvodnju ambalaže početkom studenog je u svojem središtu u Švicarskoj premijerno predstavio ACCUCHECK, prvi uređaj na svijetu za kontrolu kvalitete savijanja i lijepljenja s nultom stopom tolerancije.
Izgrađen na temeljima dvadesetogodišnjeg iskustva i inovacija na području visokobrzinskih kontrolnih kamera i procesuiranja slika, sustav BOBST Accucheck proizvođačima ambalaže omogućuje najvišu kvalitetu i produktivnost uz potpunu kontrolu nad proizvodnjom.

Budući da je dolaskom krize proizvodnja točno na vrijeme (JIT – Just-in-Time) postala vodeća proizvodna metoda, vrijeme potrebno za plasiranje proizvoda na tržište drastično je skraćeno. Vlasnici robnih marki od proizvođača ambalaže zahtijevaju dostavu unutar vrlo kratkih rokova, što znači da ambalaža mora biti savršena – i oblikom i kvalitetom tiska. Najnoviji u nizu 350 Bobstovih strojeva instaliranih diljem svijeta s ugrađenim uređajima za kontrolu tiska, Accucheck, proizvođačima će omogućiti da uspješno odgovore na zahtjeve za savršenim savijanjem i lijepljenjem kutija linijskom provjerom kvalitete tiska na svakom pojedinom primjerku tijekom posljednjeg procesa koji prethodi pakiranju i isporuci kutija naručitelju.

Pomoću kamere visoke razlučivosti i sustava za kontrolu kvalitete Registron®, Accucheck skenira svaku kutiju prilikom ulaska u ljepilicu te uspoređuje sliku u stvarnom vremenu s referentnim predloškom. Accucheck je namijenjen iznimno brzom protoku podataka koje tijekom proizvodnje prima od kamere, čime se osigurava savršena interakcija s ljepilicom te bilježenje i uklanjanje svih kutija kod kojih su detektirane nesavršenosti.
Accucheck je u mogućnosti automatski detektirati široki raspon pogrešaka vezanih za tisak kao što su mrlje i prašina u tiskovnom sustavu, fizička oštećenja poput ogrebotina i razmazivanja boje te netočno štancanje i probleme vezane uz kontrolu varijacija boje. Ovisno o definiranim postavkama, neispravnu kutiju se može propustiti kroz sustav ili izbaciti s linije bez utjecanja na brzinu proizvodnje. Bez obzira propusti li ih se ili izbaci, sve se pogreške bilježe za naknadnu analizu.

Jean-Pascal Bobst, glavni izvršni direktor grupacije Bobst Group je prilikom predstavljanja novog sustava izjavio: “Naši su strojevi dizajnirani tako da proizvođačima pružaju maksimalnu fleksibilnost da čine ono što je na drugoj opremi naprosto nemoguće – čime im osiguravamo da su uvijek jedan korak ispred konkurencije. Predstavljanje Accuchecka jasno pokazuje našu posvećenost proizvodnji ambalaže bez nedostataka – uvjereni smo da će ova tehnologija unijeti revoluciju u proces kontrole kvalitete. Ponosni smo što smo prvi na tržište uspjeli iznijeti svestran sustav za detekciju grešaka u tisku Registron® koji je jednostavan za korištenje te ovakvim kontinuiranim ulaganjem u inovacije svojim kupcima omogućujemo da se u potpunosti oslone na nas u potrazi za maksimalnom kvalitetom, izvedbom i produktivnosti.”

Priredio: Ivica Šebalj, Bobst Group Central Europe s.r.o.
 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: