« Povratak na sadržaj Broj 4 | Godina 2009

Tetra Pak Production d.o.o., Gornji Milanovac

Nova investicija u Tetra Pakovoj tvornici godine

U tvornici u Gornjem Milanovcu pušten je u rad najsuvremeniji stroj za tisak ambalaže, čime je podignuta kvaliteta tiska na još višu razinu i omogućeno udvostručenje kapaciteta u tom dijelu proizvodnog procesa.
Krajem listopada u Gornjem Milanovcu tvrtka Tetra Pak Production pustila je u rad najnoviji stroj za tisak ambalažnog materijala, vrijedan devet milijuna eura. To postrojenje predstavlja najznačajniju i najveću dosadašnju pojedinačnu investiciju Tetra Paka u milanovačku tvornicu, . Proizvodnja ambalaže po licenciji Tetra Paka u Gornjem Milanovcu traje još od 1966. godine, a kada je 1997. godine tvornica privatizirana, ušla je u sastav Tetra Paka. Od tada se neprestano ulaže u njezinu modernizaciju.
Najnovija investicija u opremu potvrđuje da tvornica u Gornjem Milanovcu uspješno ispunjava sva očekivanja u pogledu kvalitete proizvoda i zadovoljstva kupaca diljem svijeta. Zahvaljujući ulaganjima podignuta je kvaliteta tiska na još višu razinu, čime se omogućuje udvostručenje kapaciteta u tom dijelu proizvodnog procesa.
- Vjerujemo da će naši postojeći, ali i budući kupci, kako u Srbiji, tako i u svim drugim zemljama u koje izvozimo ambalažu proizvedenu u Gornjem Milanovcu uvidjeti značaj investicija i imati višestruke koristi od naših poslovnih poteza, izjavio je Ivan Nesterenko, regionalni direktor tvrtke Tetra Pak.
Tetra Pak Production d.o.o. danas je jedan od najznačajnijih srpskih izvoznika - 70 posto svoje proizvodnje izvozi, dok 30 posto plasira na srpsko tržište, ponajviše ambalažu za mlijeko i mliječne proizvode, sokove, ulje, vino, vodu i rajčicu. Tvornica u Gornjem Milanovcu druga je u Srbiji po količini izvoza u Rusiju. Isporučuje robu u 38 zemalja svijeta, za više od 150 kupaca, s trenutnim kapacitetom od oko 2,2 milijarde standardnih jedinica.
Proglašena je “tvornicom godine za 2008. godinu“, kao najbolja od 42 Tetra Pakove tvornice u svijetu, prema procjeni poslovnog rukovodstva Tetra Paka na globalnoj razini. Posjeduje i četiri prestižna certifikata - za kvalitetu, zaštitu okoliša, zaštitu na radu i higijeni, a jedina je u Srbiji koja proizvodi ambalažu za hranu prema HACCP standardu.

Priredila: Sonja Kožul, Tetra Pak d.o.o., Zagreb
 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: