« Povratak na sadržaj Broj 1 | Godina 2008

Druga instalacija Boxofta u Češkoj / Boxoft’s Second Installation in the Czech Republic

Priča o uspjehu BOXSOFTA® na tržištu ambalaže nastavlja se i u 2008. Nedugo nakon zatvaranja financijske 2007. godine, CSG make IT GmbH primila je narudžbu za implementaciju svojeg softvera BOXSOFT® u Češkoj.

Nakon pogona tvrtke Smurfit Kappa u Olomoucu, drugi korisnik će biti tvrtka Probas s.r.o. Probas s.r.o. je jedan od najvećih privatnih prerađivača valovite ljepenke u Češkoj, a nalazi se u mjestu Svetla, između Praga i Brna. Vlasnik Probasa Radek Volsansky i njegovi direktori brzo su uvidjeli mogućnosti koje im nudi učinkovitija obrada narudžbi.

Rješenje za upravljanje svim resursima tvrtke, odnosno ERP rješenje, dizajnirano je za svakodnevne poslove tvrtke koja se bavi ambalažom, pa će se tako u tvrtki Probas s.r.o. primijeniti sljedeći moduli: optimizacija načina rada za kalkulacije, paletizaciju i transport, upravljanje narudžbama i prodajom, sustavi za kupnju i naručivanje, rukovanje materijalima, planiranje proizvodnje povezano s centrom za upravljanje alatima i klišejima, upravljanje bojama i tiskom, ručna obrada proizvodnih podataka, knjigovodstvo i obračun paleta, kao i povezanost s češkim računovodstvenim programom Pohoda tvrtke Stormware s.r.o.

Uz to, postoje i planovi za implementaciju sučelja u E-BOX, elektronski sustav za naručivanje i informiranje Prowell grupe. Sučelje je razvio CSG make IT u suradnji s Prowell grupom, a trebalo bi dodatno pojednostaviti logističke procese u tvrtki Probas s.r.o.

Zbog činjenice da postoje i drugi projekti za koje samo što nisu sklopljeni dogovori, direktor prodaje Thorsten Grabosch i uprava tvrtke CSG make IT GmbH optimistično gledaju u budućnost.

Priredio: Martin Merker, CSG make IT GmbH, Njemačka

 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: