« Povratak na sadržaj Broj 3 | Godina 2007

Novi uspjesi programa Boxsoft / New Achievements of Boxsoft

Njemačka tvrtka CSG make IT odnedavno ima dva nova vrijedna kupca. Radi se o renomiranim proizvođačima komercijalne ambalaže, tvrtkama Hammer iz Lübecka i H.O. Persiehl iz Norderstedta.

Tvrtka Hammer GmbH s pogonima u Njemačkoj i Poljskoj zapošljava oko 260 djelatnika, a već više od 80 godina bavi se proizvodnjom komercijalne ambalaže. Danas je jedan od vodećih proizvođača ambalaže, prvenstveno za artikle renomiranih robnih marki prehrambenih namirnica. Postrojenja najnovije generacije za ofsetni i duboki tisak, strojevi za lijepljenje s okretnim modulima i potpuno automatizirano pakiranje omogućuju ispunjavanje stalno rastućih zahtjeva kupaca.

Tvrtka H.O. Persiehl ima još dužu tradiciju: osnovana je 1849. u Hamburgu i zapošljava oko 240 zaposlenika. Bavi se proizvodnjom komercijalne ambalaže tehnikom ofseta. Ostala područja poslovanja obuhvaćaju obradu i oplemenjivanje materijala.

IMPLEMENTACIJA BOXSOFT® PLUSA

U travnju ove godine obje su se tvrtke odlučile za suradnju s tvrtkom CSG make IT uz korištenje programa BOXSOFT® Plus. Pri tome je odlučujuću ulogu imala činjenica da se BOXSOFT® Plus uspješno koristi u tri pogona tvrtke Friedrich Freund GmbH. Tamo su se predstavnici obje tvrtke na licu mjesta mogli uvjeriti u kvalitetan tijek poslovnih procesa u kombinaciji s BOXSOFT® Plus.

Te će dvije tvrtke sva područja svog poslovanja povezati programom BOXSOFT® Plus, od kalkulacije ponude s integriranom optimizacijom paleta i transportnih sredstava, preko upravljanja narudžbama i prodajom, nabave, planiranja proizvodnje putem grafičkog kontrolnog centra za proizvodnju integriranog u BOXSOFT® Plus. Program nadalje omogućuje snimanje radnih podataka preko terminala na strojevima, upravljanja materijalom, pisanja otpremnica i računa do naknadne kalkulacije i kontrolinga. Tome treba pridodati i dodatne module posebno razvijene za potrebe industrije komercijalne ambalaže u sklopu kalkulacije kao što je optimizacija korištenja, skupna proizvodnja na jednom arku te uzastopna proizvodnja.

Uz podršku aplikacija za skeniranje, u obje tvrtke implementirat će se upravljanje pojedinim objektima s potpuno integriranom mogućnošću praćenja materijala. To je nešto što su tvrtke očekivale od novog ERP softvera, a što je na najbolji način sadržano u paketu BOXSOFT® Plus, istaknuli su u CSG-u. To je posebno važno kako za tvrtku Hammer, tako i za H.O. Persiehl, radi ispunjavanja vlastitih visokih standarda kvalitete.

Priredio: Martin Merker, CSG make IT GmbH, Njemačka

 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: