« Povratak na sadržaj Broj 4 | Godina 2006

Pakiranje metalnih proizvoda / Metal Packaging Solutions

Razvojem nove tehnologije Europapier tržištu nudi nove načine zaštite proizvoda. VCI (Violetile Corrosive Inhibitor) kemijski je aktivna tvar koja stvara tanki, nevidljivi film oko proizvoda i potpuno ga štiti od korozije bez obzira na vlagu unutar ambalaže.

 ZAŠTITA METALNIH PROIZVODA PRIMJENOM HLAPLJIVIH INHIBITORA (VCI)

Svim proizvođačima od primarne je važnosti zadovoljstvo korisnika. Stoga je briga proizvođača metalnih proizvoda stanje u kojem će njihov proizvod dospjeti u ruke kupaca. Dodatni troškovi eventualnih reklamacija zbog procesa korozije, koji nastaje uslijed neadekvatnog rukovanja proizvodima, mijenjaju konačnu računicu. Ne podcjenjujući taj gubitak, onaj vezan uz reputaciju, daleko je veći. Reputacija, jednom izgubljena, ozbiljno ugrožava buduće poslovanje.

Osim obavezne antikorozivne zaštite, metalne je proizvode potrebno primjereno zapakirati kako bi se mogli isporučiti naručitelju.

S ciljem da našim korisnicima pružimo pomoć, odnosno adekvatna rješenja pakiranja metalnih proizvoda, Europapier se na tržištu predstavlja novim programom ˝Metal Packaging Solution˝ - nositeljem ˝Industrial Packaging Solution˝ programa.

MPS program svojim klijentima, osim pojedinačnih materijala za pakiranje i antikorozivnu zaštitu, nudi i cjelokupna rješenja za pakiranje i antikorozivnu zaštitu u jednom.

VCI SUSTAV ANTIKOROZIVNE ZAŠTITE

Razvojem nove tehnologije Europapier je u mogućnosti pružiti nove načine zaštite proizvoda. Zapakirajte i zaštitite svoje proizvode od korozije bez korištenja ulja, masti ili drugih konvencionalnih antikorozivnih sredstava za zaštitu! Proizvodi se pakiraju po izlasku iz proizvodnog ciklusa u pakiranje prilagođeno upravo njima. Oni ostaju zaštićeni toliko dugo koliko je to u interesu klijenta, bilo da se transportiraju ili se nalaze u skladištu klijenta, odnosno skladištu kupca.

Korozija je prirodni proces vraćanja metala u prvobitno stanje rudače. Najčešći uzročnik korozije je sveprisutna vlaga. Čak i u potpuno zatvorenoj ambalaži, gdje vanjski čimbenici ne utječu na metalni proizvod, nalazi se određena količina vlage. Prilikom promjene temperature tijekom transporta, uzrokovane izlaskom proizvoda iz skladišta, dolazi do kondenzacije unutar ambalaže, koja predstavlja ozbiljan problem za zaštitu metalnog proizvoda. Kondenzacija je posebno izražena u zimskim uvjetima zbog veće razlike u temperaturama.

VCI – ˝Voletile Corrosive Inhibitor˝, odnosno hlapljivi korozivni usporivač, kemijski je aktivna tvar koja se nalazi u materijalima za pakiranje. Ona stvara tanki, nevidljivi film oko proizvoda i potpuno ga štiti od korozije bez obzira na vlagu unutar ambalaže. Proizvodi su odmah po otvaranju spremni za uporabu bez čišćenja i odmašćivanja, što taj oblik zaštite čini posebno pogodnim za procesnu industriju. VCI materijale moguće je primijeniti u već postojećim rješenjima za pakiranje.

Priredio: Josip Marinković, voditelj odjela IPS, Europapier Croatia d.o.o., Zagreb

 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: