« Povratak na sadržaj Broj 4 | Godina 2006

Boxsoft® u tvrtki Avala Ada / Boxsoft® In Avala Ada

Kako su tvrtke Avala Ada iz Srbije i CSG make IT GmbH iz Njemačke zajednički potvrdile, softverska kuća CSG iz Münstera dobila je nalog da svoj softverski paket BOXSOFT®, etabliran na tržištu ambalaže i instaliran u sedam europskih zemalja, integrira i u sustav tvrtke Avala Ada. To se u listopadu i dogodilo.

Avala Ada, proizvođač ambalaže od kartona i valovitog kartona, ujedno i tvrtka-kći Kappa Star grupe, ima 280 zaposlenika i proizvodnju na površini od 32.000 m2. Avala Ada nudi kompletna rješenja na tržištu ambalaže te predstavlja izvrsnu referencu za tvrtku CSG iz Münstera. Avala Ada nudi rješenja za ambalažu od valovitog i punog kartona iz jednog proizvodnog pogona, što je prilično rijetka pojava na zapadnoeuropskom tržištu i stoga optimalno odgovara orijentaciji programa BOXSOFT®.

Avala Ada posljednjih se godina bavila uvođenjem općenitog ERP sustava za kompletne poslovne procese. U međuvremenu je došlo do zaključka da bi razvoj vlastitog proizvoda na temelju općenitog ERP rješenja bio prezahtjevan. Intenzivno istraživanje tržišta pomoću strukovnog softverskog rješenja pokazalo je da integracija programa BOXSOFT® predstavlja alternativu koja će u mnogim područjima zahtijevati manje troškova i vremena.

BOXSOFT® će biti kompletno integriran u postojeći proces. Pri tome je fleksibilnost programa BOXSOFT® i tvrtke CSG make IT predstavljala odlučujući kriterij za izbor, kao i činjenica da u Europi postoji već gotovo 100 instalacija programa BOXSOFT®, što znači da zaposlenici tvrtke CSG make IT raspolažu potrebnim stručnim znanjem, kako iz područja proizvodnje i obrade valovitog kartona, tako i iz područja obrade punog kartona.

U tvrtki Avala Ada koristit će se sljedeći moduli programa BOXSOFT®: kalkulacija ponude, optimizacija paleta i tereta, izračun cijena skladištenja, slobodno upisivanje formula, upravljanje nalozima i prodajom, generiranje zahtjeva, trgovačka iskorištenost kapaciteta, gospodarenje materijalom, pisanje radnih papira, upravljanje alatima, nacrt za tiskanje/klišej/recepture za boje, snimanje radnih podataka preko terminala na strojevima, vođenje broja paleta, pregled otpreme, izvještavanje o nedostacima i softver za optimizaciju krojnih listova OPAL tvrtke Halstenbeker Systemhaus Orderline, s kojom je već zajednički provedeno nekoliko sličnih projekata. Tvrtka CSG make IT GmbH ulazi u taj projekt kao generalna tvrtka, a nadležna je i za izradu sučelja prema postojećim softverskim sustavima, tako da će se planiranje položaja valovitog kartona također vršiti iz programa BOXSOFT®. Kontrolni centar za proizvodnju u okviru programa BOXSOFT® omogućuje potpunu optimizaciju kapaciteta svih strojeva s prikazom podataka o stvarnom stanju preko terminala s ekranima osjetljivima na dodir (touch-screen) i skenera za bar-kodove direktno na strojevima. Upravljanje uslugama koje se često naručuju izvana u području proizvodnje alata (alati za štancanje i tiskanje), u tvrtki Avala Ada vrši se interno, također uz pomoć programa BOXSOFT®. Zbog toga tvrtka raspolaže velikim brojem strojeva, od sofisticiranih strojeva za ofsetno tiskanje i štancanje, preko aktualnih strojeva za lijepljenje presavijenih kutija, do modernih strojeva za fleksibilni tisak i in line strojeva.

Priredio: Martin Merker, direktor CSG make IT GmbH, Njemačka

 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: