« Povratak na sadržaj Broj 4 | Godina 2006

Bobstove premijere / Bobst Group Launches

Početkom studenog ove godine Bobst Grupa je tijekom već tradicionalnog Open Housea u Lausannei i Lyonu namijenjenog klijentima i novinarima premijerno predstavila novosti u ponudi svojih tvrtki Bobst, Martin i Rapidex, članica Grupe. Od 23. listopada do 3. studenoga prikazani su najnoviji dosezi u području ambalaže od valovitoga kartona.

ŠTO JE PRIKAZAO BOBST?

Tvrtka Bobst sa sjedištem u Lauseannei (Švicarska) premijerno je predstavila Mastercut 1.7 i Mastercut 2.1 štance za valoviti karton, unaprijeđene Masterflex-L fleksotiskarski stroj, SPrinteru 145 PER automatsku štancu i ljepilicu Pacific 2.3 s inkorporiranim Polyjoinerom 3.5.

MASTERCUT 1.7 – 2.1 – “Veći, brži, produktivniji”

Strojevi Mastercut 1.7 i Mastercut 2.1 revolucionarna su rješenja, naglašavaju u Bobstu, koja predstavljaju “top” tehnologiju za proizvodnju ambalaže od valovitog kartona, nudeći optimalnu kvalitetu proizvodnje uz niže troškove.

Mastercut 1.7 dolazi u formatu 1700 mm x 1300 mm, a Mastercut 2.1 u formatu 2100 mm x 1300 mm.

Odlikuju se velikim brzinama rada: Mastercut 1.7 – 7 500 araka/sat, a Mastercut 2.1 – 7 000 araka/sat. Veća produktivnost postignuta je kontinuiranim prolaskom araka, što omogućuje specijalan uređaj za otklanjanje zastoja i ometanja proizvodnje.

MASTERFLEX-L

Masterflex –L je tiskarska jedinica unaprijeđenih karakteristika. Omogućuje vakuumski transport araka i sadrži fiksirane, modularne tiskane jedinice s mogućnošću promjena tiskovne forme bez zaustavljanja stroja te nezavisni pogon koji omogućava korekciju dužine tiska.

Masterflex - L donosi brojne inovacije:

•    visoku brzinu jedinice za ulaganje koja omogućuje korekciju pozicije arka kako bi se osiguralo precizno pozicioniranje arka za tisak prve boje. Ta jedinica za ulaganje ne koristi sustav s dva valjka, što sprečava oštećenja valovitog kartona.
•    sustav za nanos boje s potpuno automatskim pranjem donosi značajne uštede boje i vode
•    robotiziranu promjenu aniloksnih valjaka bez intervencije operatera

SPrintera 145 PER

SPrintera 145 PER je automatska štanca velike brzine i visoke produktivnosti omogućene jedinstvenim principom rada – Power Plusom. Zahvaljujući inovativnom rješenju, Power Plus omogućava maksimalnu produktivnost stroja optimalnom integracijom materijala, alata i informacija u radni tijek. Mnoge inovacije – minimalizacija troškova proizvodnje zahvaljujući brzoj i preciznoj pripremi stroja, velike brzine i visoka kvaliteta tiska- omogućavaju potpuno udovoljavanje zahtjevima tržišta, ističu u Bobstu.

POLYJOINER 3.5

Polyjoiner je segment ljepilice kojim se proizvode složive kutije, dvodijelne displej kutije, kutije za deterdžente s pojačanjima te kutije s jednim ili dva pretinca. Polyjoinerom je moguće proizvoditi kutije većih dimenzija nego što je uvriježeno na uobičajenim ljepilicama. Zahvaljujući Polyjoinerovoj jedinici za ulaganje i odjeljku za slaganje može se simultano ulagati dva ili tri “prazna” arka, spajati arke, preklapati jedan arak s drugim, inkorporirati umetke (jedan ili dva) te poravnavati arke. Polyjoiner modul se može integrirati u sljedeće linije: Pacific 1.7, 2.3, 3.0, 3.5 i 4.0, Alpina 145 II te Alpina 110 II i 130 II.

ŠTO JE PRIKAZAO MARTIN?

Martin TEC sa sjedištem u Lyonu (Francuska) premijerno je predstavio FFG 924 NT stroj za fleksotisak s ljepilicom te demonstrirao rad Top Counter Ejectora (izlazne jedinice).

FFG 924 NT – “Preciznost, fleksibilnost i visoka izvedba”

Godine 2005. Martin je proslavio instalaciju 500. FFG 924 fleksotiskarskog stroja u svijetu. Kao odgovor na daljnje zahtjeve tržišta, lansirana je najnovija verzija tog stroja, FFG 924 NT, premijerno prikazana tijekom ovogodišnjeg Open Housea.

Visoko fleksibilan, FFG 924 NT namijenjen je za dva glavna segmenta:

•     proizvodnju sklopivih kutija: brzina je povećana s 18 000 na 20 000 kutija na sat. Kvaliteta tiska je unaprijeđena zahvaljujući neovisnom pogonu, Bobstovom sustavu za postizanje registra i transportnoj jedinici dugačkog hoda za prijenos valovitog kartona, koja izolira kutiju tijekom izrezivanja i štancanja i omogućava prilagodbu sušenja i lakiranja UV lakovima ili lakovima na bazi vode.
•     proizvodnju nesklopljenih kutija: FFG 924 NT može se koristiti i pojedinačno, te inkorporiran u cjelokupnu liniju. U tom slučaju, neki oblici proizvedeni na DRO strojevima mogu se proizvesti i na FFG 924 NT.

FFG 924 NT ima mnoge karakteristike koje ga čine idealnim odabirom za sve koji žele preciznost, fleksibilnost i visoku izvedbu. Sadrži dva sustava transfera opremljena jedinicama za sušenje vrućim zrakom i UV jedinicama, šest boja s pet jedinica za sušenje smještenih između tiskarskih agregata, dva sustava transfera opremljena jedinicama za sušenje vrućim zrakom i UV jedinicama, edan slotter, jednu štancu, jedinicu za izbijanje otpada, PCD ljepilicu i novi Top Counter Ejector unaprijeđenih karakteristika.

TOP COUNTER EJECTOR

Top Counter Ejector unaprijeđene izvedbe i dizajna idealan je Counter Ejector za FFG 924 NT, omogućavajući maksimalnu brzinu od 20 000 kutija na sat, naglašavaju u Martinu.

Kompatibilan je svim FFG strojevima. Counter je dizajniran na način da može izlagati sve vrste valovitog kartona, uključujući i skliske i prethodno otisnute, te sve vrste kutija. Također izlaže nesložene kutije. Top Counter Ejector dostupan je i u drugim veličinama kako bi se mogao inkorporirati u sve FFG strojeve na tržištu.

ŠTO JE PRIKAZAO RAPIDEX?

Francuska tvrtka Rapidex predstavila je dio svoje ponude, s naglaskom na paletu strojeva Jumbo (2245-2250-2255) te njihovu Rapidset verziju.

Jumbo Rapidset

Riječ je o stroju koji omogućuje veliku produktivnost (6 000 kutija na sat) i kvalitetu za kutije velikih dimenzija (2,5 x 5,5 m). Mogućnost brze promjene poslova pridonosi maksimalnoj iskorištenosti vremena proizvodnje. Potpuno automatizirana proizvodna linija za proizvodnju kutija od valovitog kartona velikih dimenzija uključuje: višebojni tisak, biganje, urezivanje, štancanje, savijanje, lijepljenje/šivanje i izlaganje na paletama ili u svežnjevima.

Jumbo Rapidset je in-line stroj koji provodi sve operacije, od ulaganja araka do konačnog izlaganja.

Rapidexov Jumbo Rapidset dostupan je u kombinaciji s ljepilicom ili štancom za arke veće od 2,2900x5,500 mm.

Priredila: Tihana Lešić

 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: