Canon Europe predstavio Océ Colorado 1640

Canon Europe, renomirani svjetski dobavljač slikovnih rješenja, prošli je tjedan predstavio Océ Colorado 1640 – prvi 64-inčni uređaj za tisak širokog formata s valjcima utemeljen na Canonovoj novoj UVgel tehnologiji.

Utemeljen na kvalitetama tehnologije UVgel, Océ Colorado 1640 napravljen je u skladu s najvišim standardima branše kako bi odgovorio na najzahtjevnije potrebe tvrtki različitih veličina pri proizvodnje velikih količina materijala širokog formata u kratkim rokovima, kako to najčešće zahtijevaju klijenti.
“Potražnja za primjenama tiska širokog formata u porastu je i proizvođači žele odraditi što više i iskoristiti prilike za rast. Dosad su morali raditi ključne tehnološke kompromise između brzine, kvalitete i odabira medija. Uvođenjem uređaja Océ Colorado 1640 s tehnologijom UVgel Canon nudi optimalnu kombinaciju kvalitete, produktivnosti, automatizacije, raspona primjena i operativnih troškova. Taj novi uređaj redefinira ograničenja tiska s valjcima, omogućujući davateljima usluga ispisa da se razvijaju proširujući svoje mogućnosti i tražeći nove prilike za zaradu“, istaknuo je na predstavljanju održanom u Nizozemskoj, 8. ožujka, Mark Lawn, direktor grupe za grafiku i komunikacije u Canonu Europe.

Produktivnost i kvaliteta

Novi Océ Colorado 1640 sa svojih je 159 m2/h u primjenama kao što su jumbo-plakati ili vanjski natpisi brži je od svih drugih uređaja za tisak u tom segmentu i nudi pružateljima usluga tiska (print service providers, PSP-ovima) nenadmašnu razinu produktivnosti. Čak i pri ispisu na najvišoj razini kvalitete za primjene u interijerima kad se tisak gleda izbliza uređaj otiskuje brzinom od 40 m2/h.
Canonova tinta UVgel odmah se prima prilikom kontakta s podlogom, a rezultat je krajnja kontrola i precizno pozicioniranje svake pojedine točke uz minimalno zatamnjenje. Minimiziranjem širenja tinte i spajanja kapljica na mediju pri svakom se prolazu može ispisati željena količina tinte, što rezultira bogatim i intenzivnim slikama otisnutim velikom brzinom.

Materijali otisnuti tintom UVgel odmah su suhi i spremni za završnu obradu ili laminiranje, što je savršeno za narudžbe s kratkim rokovima.
Produktivnost dodatno poboljšava konfiguracija pisača Océ Colorado 1640 s dva valjka koja omogućuje da se pružatelji usluga tiska u hodu prebacuju između dvije vrste i veličine medija, što olakšava brzu proizvodnju za mješovite primjene.
Canonove ispisne glave UVgel obuhvaćaju patentirani stalni nadzor sapnica pomoću akustičkog uzorkovanja kako bi se otkrile i popravile sve sapnice čije performanse ne zadovoljavaju. Tako se uklanjaju bijele crte i omogućuje nenadziran ispis uz smanjenje količine neuspjelih otisaka.

Široka lepeza primjena


Océ Colorado 1640 podjednako je prikladan za tvrtke koje tiskaju materijale za primjenu u interijerima i vani, uključujući postere, natpise, ploče, jumbo-plakate, grafiku za prozore, naljepnice i fototapete po narudžbi.
Tinta UVgel ne sadrži vodu, što znatno smanjuje bubrenje medija i poboljšava dimenzijsku dosljednost te može reproducirati široku paletu boja usporedivu s eko topljivim tintama, ali uz ekološki i sigurnosni profil tinti od lateksa i UV tinti. Otisci načinjeni tintom UVgel trajni su, boje ne blijede te su iznimno otporni na uvjete tipične za primjene na otvorenom, dok će s druge strane otisci bez mirisa i VCL-a zadovoljiti najviše ekološke standarde za osjetljive primjene u zatvorenom.

Brzi povrat ulaganja


Océ Colorado 1640 ima niske ukupne operativne troškove radi bržeg povrata ulaganja. Canonova tehnologija UVgel zahvaljujući učinkovitom načinu izbacivanja tinte, znatno manjom potrebom za tintama za održavanje i uklanjanju potrebe za korištenjem optimizatora smanjuje potrošnju tinte za maksimalno 40 %.
Automatizacijske značajke tog uređaja za trećinu smanjuju nužno vrijeme koje rukovatelj mora provesti za uređajem – primjerice implementacijom sustava dvaju valjaka kojim se smanjuje vrijeme potrebno za umetanje medija.

Océ Colorado 1640 bit će prvi put javno predstavljen u regiji EMEA na sajmu FESPA 2017 u Hamburgu koji će se održati od 8. do 12. svibnja 2017.

Datum objave: 16.3.2017., 9:02