« Povratak na sadržaj Broj 4 | Godina 2010

U Canonovoj ponudi pisači tvrtke Océ

U ožujku 2010. godine Canon je postao glavni dioničar tvrtke Océ te objavio namjeru da postane globalni predvodnik u ispisnoj industriji. Canon i Océ surađuju na planiranju integracije na globalnoj i regionalnoj razini. Te dvije tvrtke zajedničkim snagama nude veću vrijednost za korisnike i dovode nove tehnologije na tržište.
Proizvodi i rješenja tvrtki Canon i Océ prvi su se put zajedno predstavili na sajmu Canon EXPO Paris 2010, redovitom Canonovom izložbenom sajmu globalne tehnologije koji se održava svakih pet godina. Riječ je o najbogatijem portfelju produkcijskih ispisnih sustava i ispisnih sustava velikog formata dostupnih na tržištu profesionalnog ispisa.
Početni koraci u spajanju portfelja proizvoda tvrtki Canon i Océ trenutno se provode na području Europe, Bliskog istoka i Afrike, čime se svim korisnicima omogućuje pristup integriranoj ponudi. Kao nastavak postojećih dogovora glede prodaje sličnih proizvoda, prvi proizvod tvrtke Océ koji će se do kraja godine početi prodavati putem Canonovih kanala bit će linija Océ VarioPrint 6000 Ultra.
Osim toga, Canon i Océ ponudit će svoj zajednički portfelj pisača velikog formata i pripadajućih medija postojećim i potencijalnim distributerima proizvoda tvrtki Canon i Océ. Na taj će način ojačati svoj položaj na tržištu jer će biti u mogućnosti korisnicima ponuditi širu paletu proizvoda.
Océ putem svojih kanala već distribuira niz Canonovih ispisnih sustava. Prvi Canonovi proizvodi koje je prodavao Océ bili su serija imagePRESS u boji, koja obuhvaća serije imagePRESS C6000 i C7000. Kao što je i najavljeno u svibnju 2010. Océ sada nudi i druge Canonove produkcijske pisače, uključujući višefunkcijsku crno-bijelu seriju imageRUNNER ADVANCE 8000 i seriju za produkciju manjeg kapaciteta imageRUNNER ADVANCE C9000 PRO. Za sektor uredskog ispisa Océ je nedavno objavio i dostupnost Canonove crno-bijele višefunkcijske serije imageRUNNER ADVANCE 6000 te višefunkcijskih uređaja u boji iz serije imageRUNNER ADVANCE C5000.
Mnogi su proizvodi tvrtke Océ izloženi na sajmu Canon EXPO Paris 2010. Među njima je najnoviji brzi crno-bijeli tiskarski stroj Océ VarioPrint 6320 Ultra te brzi produkcijski tiskarski stroj u boji Océ JetStream 1000. Kao dopuna Canonovoj liniji uređaja velikog formata izloženi su i modeli Océ ColorWave 600 te Océ Arizona 550 XT. Rješenja tvrtki Canon i Océ za produkcijski tijek rada, web-tisak i varijabilne podatke zajedno su izložena na sajmu EXPO, čime se korisnicima želi pokazati koliko je jednostavno integrirati strojna i programska rješenja tih dviju tvrtki.
“Tijesna suradnja između tvrtki Canon i Océ omogućuje nam da korisnicima ponudimo bogatiji portfelj proizvoda”, izjavio je David Preskett, direktor odjela profesionalnog tiska u tvrtki Canon Europe. “Nadamo se da će ova suradnja nadahnuti naše korisnike na postizanje svojih punih potencijala te im podariti pouzdanje potrebno za iskorištavanje novih poslovnih prilika. Zajednički ćemo ih podržavati na svakom koraku”, zaključio je Preskett.
“Oduševljeni smo što putem svojih kanala prodajemo Canonove ispisne sustave povezane s programskom opremom Océ PRISMA te tako korisnicima nudimo potpuno rješenje kakvo im treba”, komentirao je Nick Klitsie, potpredsjednik poslovne jedinice za urede i tiskare u odjelu za ispis dokumenata tvrtke Océ. “Suradnja jača jer su već ostvarene prodaje korisnicima, a radujemo se prilici da i dodatno obogatimo tu privlačnu kombinaciju.”
Canonov i Océov je cilj da korisnici mogu kupiti proizvode od bilo koje od tih dviju tvrtki uz potpunu prodajnu i servisnu podršku u sve zahtjevnijem produkcijskom ispisu. Canonovi proizvodi koji se prodaju putem kanala tvrtke Océ prodaju se pod Canonovom robnom markom, a proizvodi tvrtke Océ koji će se prodavati putem Canonovih kanala prodavat će se pod robnom markom Océ.
 

Institut Infoblic

Elektroničko izdanje

Više...

 

PARTNERI: